• Головна
  • Ветеранам ОУН та УПА вимагають надати статус учасників бойових дій - законопроект
12:59, 3 квітня 2013 р.

Ветеранам ОУН та УПА вимагають надати статус учасників бойових дій - законопроект

Дев’ять народних депутатів із фракції ВО «Батьківщина» та «УДАР», які представляють Львівську область, зареєстрували проект Закону України

«Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (щодо надання статусу учасників бойових дій ветеранам руху опору – членам Організації українських націоналістів (ОУН) та Української повстанської армії (УПА))».

 Відповідний законопроект зареєстрували вчора народні депутати: Андрій Парубій, Ігор Васюник, Ярослав Гінка, Ярослав Дубневич, Олег Канівець, Лідія Котеляк, Степан Кубів, Василь Пазиняк та Михайло Хміль.

 

«Не одне покоління українців зробило всій внесок для становлення незалежної Української держави. Сотні тисяч наших земляків боролися за свободу із загарбниками та поневолювачами в рядах Організації українських націоналістів (ОУН) та Української повстанської армії (УПА). Але Україна і досі не визнала значний внесок цих людей – борців за свободу і незалежність Української держави.

Метою внесення змін до даного Закону є встановлення історичної справедливості і визнання внеску ОУН-УПА в національно-визвольну боротьбу і належним чином вшанування героїв», - зазначається у пояснювальній записці до законопроекту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...