• Головна
  • Працівники Львівської міської ради переймали досвід в Європі
16:59, 2 квітня 2013 р.

Працівники Львівської міської ради переймали досвід в Європі

Наприкінці березня працівники муніципалітету відвідали Нідерланди та Бельгію з навчальним візитом в рамках проекту «Підвищення управлінської цілісності Львівської міської ради» 

Міські ради цих країн відвідали директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк, начальник відділу кадрів ЛМР Галина Бордун та керівник програми навчання Інституту міста Ірина Фогел.

Візит відбувся як частина проекту, в рамках якого з лютого відбуваються тренінги для працівників Львівської міської ради, які мають на меті навчити працівників приймати морально правильні рішення. До прикладу,  в Нідерландах приблизно 400 міст і 10% з них впроваджують програму цілісності. Крім того, усі міста мають базову програму цілісності та критерії, які вони мають використовувати в своїй щоденній роботі. Саме для навчання та отримання досвіду в сфері прийняття моральних рішень відбувався цей візит.

«Подібні тренінги, які відбуваються для працівників міської ради сьогодні, в Голландії розпочалися ще 10 років тому. Тоді всі сприймали їх скептично і недовірливо. Зараз же всі міські ради Нідерландів на вищому чи нижчому рівні запроваджують цей процес і у них все працює. Тому ми  рухаємося в правильному напрямку», зазначила Ірина Фогел, керівник програми навчання Інституту міста.

Голландські чиновники тісно співпрацюють із мешканцями міста. Персональні бесіди та переконання незадоволених роботою муніципалітету мешканців найбільше допомагають вирішенню проблем – у половині випадків службовцю вдається схилити їх на свій бік.

«Для мене цілісність – це бути чесними з людьми, бути відкритими для людей, робити все морально, відповідно до правил і законів, намагатися робити все краще та завжди пам’ятати,  що лише ти відповідальний за свої вчинки», – розповіла керівник центрального району Амстердаму від політичної партії Зелених Жанін фон Пінкстерен.

Нагадаємо, проект «Підвищення управлінської цілісності Львівської міської ради» фінансується коштом ЄС. Його реалізують Інститут міста, Львівська міська рада, організаціяGovernance and Integrity Netherlands та кафедра філософії Українського Католицького Університету.  Тривалість проекту — 32 місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...