Твердий борщ, рідкий хліб та желейні вареники - меню львівської молекулярної кухні

Львів уже звик до незвичайних ресторанних концепцій. Відтак, власникам нових закладів доводиться проявляти неабияку фантазію, щоб його ресторан помітили. Нещодавно у яльвові запрацював ресторан «У темряві», а згідно інформації сайту kava.lviv.ua цього тижня відома група ресторанів у Львові відкриває заклад, якого ще немає на ресторанній мапі міста.

Новий заклад розташований в самому серці міста – у приміщенні колишньої  їдальні Ратуші. Його головна «фішка» - не розваги і атракції, а саме кухня. І не просто кухня, а молекулярна кухня.

За словами одного зі співвласників закладу, закладу такого рівня наразі в Україні ще немає. Розрахований він передовсім на туристів, які приїжджають з Європи, знаються на кухні, готові за неї платити, а також можуть  оцінити її якість. 

Кухня в ресторані – українська. В меню – твердий борщ, рідкий хліб, желейні вареники та інші традиційні українські страви, що пройшли молекулярну обробку на спеціальному обладнанні. 

Як стало відомо, шеф-кухар ресторану – випускник хімічного факультету ЛНУ ім. І.Франка, який пройшов кількамісячне стажування у знаменитому лондонському ресторані Хестона Блюменталя The Fat Duck. Сам Хестон Блюменталь також запрошений на відкриття, проте чи зможе відвідати Львів наразі невідомо.

Довідка

Молекулярна кухня - новий напрям у гастрономії, створений на межі кулінарії та хімії. У його основі твердження про те, що між різними продуктами є особливі молекулярні зв'язки. Їх сполучення може подарувати нам зовсім несподівані смакові поєднання. Для приготування страв молекулярної кухні кулінари застосовують  сучасні технології, а також рідкий азот, вакуум, високі температури, агар-агар та багато інших елементів з  хімічної лабораторії. Піддаючи продукти особливій обробці, поєднуючи непоєднуване, намагаючись розділити продукти на молекули й придумати їх нове поєднання, кухарі пропонують вам здійснити захоплюючу подорож у світ нових смакових відчуттів.

У багатьох ресторанах вам подадуть незвичайні навіть за зовнішнім виглядом страви. Найчастіше знайомі нам продукти будуть створені у вигляді піни, льоду або желе. Змінюється структура, змінюється смак, змінюється ставлення до їжі.

Актуальність
(0 оцінок)
Автор
(0 оцінок)
Якість матеріалу
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Актуальність
0/12
Автор
0/12
Якість матеріалу
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку

Оголошення
Розмістити оголошення у цьому блоці Додати