• Головна
  • Львів'яни вимагають зберегти стадіон "Прогрес" у комунальній власності
21:12, 10 лютого 2020 р.
1
Надійне джерело

Львів'яни вимагають зберегти стадіон "Прогрес" у комунальній власності

7 лютого львів'янка Галина Мельник зареєструвала електронну петицію до міської влади з вимогою зберегти земельну ділянку, де розташований стадіон "Прогрес" (вул. Януша, 1), у комунальній власності. За її словами, ділянка належить громаді Львова та повинна задовольняти спортивні потреби містян, а не працювати на інтереси конкретних підприємців.

Як повідомляє кореспондент сайту 032.ua, йдеться про наміри ФК "Карпати" облаштувати на місці земельної ділянки на Януша, 1 професійне футбольне поле та реабілітаційний комплекс для гравців. До цього футбольний клуб лише орендував стадіон.

Стадіон "Прогрес" у Львові, фото з Google.com

Стадіон "Прогрес" у Львові, фото з Google.com

Зараз львів'яни побоюються, що на землях спортивного призначення з'явиться торговий центр, а також - що "Карпати" продадуть офшорній компанії з російськими коренями. Відтак, вимагають заборонити передачу території стадіону у користування, оренду чи власність комерційним структурам і не допустити його забудови некомунальними об'єктами.

"ФК "Карпати" за облаштування стадіону не дбало ні в час, коли діяла оренда, ні зараз, коли договір оренди вже не діє. Стадіон занедбаний, більшість споруд та об’єктів стадіону знищено (бігові доріжки, частина трибун, тенісний корт, господарські будівлі), існуючі трибуни, роздягалка – в жалюгідному стані, без ремонту, доступ на територію стадіона громаді став заборонений", - наголосила авторка петиції та додала, що у мікрорайоні бракує спортивної інфраструктури, де б вільно та безкоштовно займалися як діти, так і дорослі.

Зазначимо, що для розгляду звернення у Львівській міськраді петиція має назбирати 500 підписів мешканців міста за 60 днів з моменту публікації. Станом на нині, петицію підписала 51 людина.

Витяг з детального плану території

Додамо, торік у Львові виносили на громадське обговорення проєкт детального плану території у районі вулиць Б. Януша та Жовківської. Згідно з документацією, забудовник - ТзОВ "Клуб професійного футболу "Карпати" - має намір освоїти 1,7981 га землі (територія стадіону "Прогрес"). За 10 років тут мають намір облаштувати три функціональні зони: зону футбольного поля з трибунами на 1500 глядачів, роздягалками та допоміжними приміщеннями; тренувальні футбольні поля для гри в міні-футбол; реабілітаційно-адміністративний корпус, де буде дирекція дитячої спортшколи ФК "Карпати", зали для спортивно-реабілітаційних занять, відпочинкових заходів та офіси.

23 січня 2020 року на розгляд депутатів Львівської міськради винесли питання затвердження пропонованого детального плану території, але його відхилили.

Нагадаємо, раніше у Львові вимагали повернути у комунальну власність стадіони "Торпедо" і "Сільмаш".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #стадіон #петиція #спорт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
3 березня 2020 р., 19:23
збережемо стадіон,,прогрес"
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...