• Головна
  • 5 ідей, як перетворити зимові свята на незабутню казку
15:12, 7 січня 2020 р.
Надійне джерело

5 ідей, як перетворити зимові свята на незабутню казку

Не за горами Новий рік та Різдво, святкова метушня та приготування: потрібно встигнути те і інше, закупитись до столу, прикрасити ялинку… Часто за усім цим ми втрачаємо відчуття свята і перші дні у новому році проходять якось зовсім не атмосферно.

Аби ваші свята вдалися і було що згадати навіть за рік, редакція 032.ua пропонує читачам зробити кілька простих справ за побутовими клопотами, аби Новий рік та Різдво точно вдалися.

Скуштувати “Олів’є”

Олів'є

Приготування їжі до святкового столу - справа довготривала, яка вимагає багатьох зусиль. Щоб не було так сумно, скуштуйте першими те, що приготували, ще до того як подасте на стіл, зніміть першу пробу і зрозумійте, наскільки ви суперова господиня чи господар. Рецепти смачних салатів ми публікували ТУТ.

Вивчити нову колядку

Поки готуєте, увімкніть на фоні святкову музику. Колядки, щедрівки чи просто гарні новорічні пісеньки українською або іноземною мовою доступні для вільного прослуховування. І так потихеньку-помаленьку, підспівуючи, вивчіть хоча б одну святкову мелодію і потіште нею своїх близьких. До слова, українські виконавці не втомлюються дивувати авторськими обробками знаних колядок, ось як Оксана Муха чи ONUKA.

Приготувати кутю

кутя

Ближче до Різдва українці готують тематичну народну страву - кутю. Особливість її в тому, що куті забагато не буває. Кожна українка чи українець готують її по-своєму, з інгредієнтами, які притаманні лише “фірмовому” рецепту. Але найкраще в куті те, що нею можна ділитись - із родичами, друзями чи сусідами.

Організувати власний вертеп

вертеп, фото: gazeta.ua

Ще одним різдвяним атрибутом є вертеп: переодягнені в різних героїв колядники ходять від хати до хати, щоб привітати із головним зимовим святом усіх. Якщо ви не готувались заздалегідь, необов’язково з останніх сил старатись перевтілитись у пастушка чи царя, достатньо просто гарно і щиро виконати колядку для кола близьких людей. ...І заробити мандаринку або смаколик за старання.

Влаштувати конкурс із поїдання пампухів

пампухи

Різдвяний пампух - це ще одна традиційна страва на зимові свята. Як і у випадку з кутею, пампухів буває багато і готуються вони як за класичними, так і за сімейними рецептами. Купити, приготувати чи отримати у подарунок їх не складно, але ось процес поїдання пампухів можна перетворити на справжню забаву. Зберіться зі своїми рідними за столом, зручно всядьтесь і за командою починайте куштувати їх на швидкість. Той, хто здужає з’їсти найбільше пампухів, зможе увесь рік носити горде звання Знищувача пампухів. Найкраще ця страва смакує з молоком.

Раніше сайт 032.ua розповідав, скільки львів’янам доведеться заплатити за інгредієнти до новорічного столу.

Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #свята #Різдво #Новий_Рік #відпочинок #розваги
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...