• Головна
  • Інвестор компанії bauhausen заявив про готовність працювати у Львові довго і всерйоз. “Це хороший сигнал” - кажуть в ОДА
Новини компаній
09:00, 15 листопада 2019 р.

Інвестор компанії bauhausen заявив про готовність працювати у Львові довго і всерйоз. “Це хороший сигнал” - кажуть в ОДА

Новини компаній
Інвестор компанії bauhausen заявив про готовність працювати у Львові довго і всерйоз. “Це хороший сигнал” - кажуть в ОДА

Завдяки компанії bauhausen і її інвестору планка будівництва у Львові може вирости, - Роман Матис

Нещодавній візит у Львів крупного німецького бізнесмена Хольґера Кріґа і низка його заяв, які він зробив у спілкуванні з журналістами, є «хорошим сигналом для ринку» - вважає начальник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис.

Нагадаємо, Хольґер Кріґ – засновник найбільшого німецького постачальника шин, компанії Reifen Krieg GmbH.  Кріґ – інвестор будівельної компанії bauhausen, яка у Львові і Дублянах зводить житлові комплекси, зокрема ЖК “Park Arena” на вулиці Стрийській.  У Львові бізнесмен, зокрема, заявив: він гарантує якісний продукті стабільну роботу компанії bauhausen, адже інвестував увесь обсяг необхідних для цього коштів.

Окрім того, Кріґ  зустрівся з начальником управління інвестиційної політики Львівської ОДА Романом Матисом. Під час розмови німецький гість озвучив намір реалізували у Львові низку інших проектів.

Після зустрічі Роман Матис заявив: сподівається, що поява на будівельному ринку Львівщини серйозного гравця з іноземним капіталом і європейським підходом до роботи змінить увесь ринок.

Інвестор компанії bauhausen заявив про готовність працювати у Львові довго і всерйоз. “Це хороший сигнал” - кажуть в ОДА, фото-1

Далі – словами Романа Матиса

*   *   *

“Я не пригадую іншої такої ситуації, коли у Львів відкрито приїхав і вийшов на публічний рівень не міфічний, а цілком реальний іноземний бізнесмен, який інвестує цілком реальні гроші, за які у нас реалізуються конкретні проекти.

Це хороший сигнал для ринку. Я радий, що Хольґер став частиною нашого публічного інформаційного простору. Поясню, чому. Я дуже хочу, аби змінився наш ринок. Я вже якось говорив про підходи більшості наших бізнесменів, які віддають перевагу швидкому прибутку і не надто переймаюся світовими трендами. Я дуже хочу, аби інші інвестори, бізнесмени зрозуміли, що планка на ринку житлового і офісного будівництва повинна вирости. З появою іноземця, який дає такі гарантії, який збирається будувати проект принципово іншої якості, інші учасники ринку повинні задуматися. І врешті почати  підтягувати стандарти своїх проектів. А у підсумку виграє кінцевий споживач.

Наразі bauhausen має шанс стати першим підприємством, яке змінить ринок.

Про соціальний проект

«Під час зустрічі ми говорили, зокрема, про перспективи і супровід проектів компанії. Так от, це не єдині проекти які інвестор розглядає. Тому також в планах – проект, який йому дуже добре знайомий по іншій бізнес діяльності: Логістичний центр і Центр догляду за літніми людьми.

На фото: начальник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис, інвестор компанії bauhausen Holger Krieg (Хольґер Кріґ), співзасновник компанії  bauhausen Victor Kukshausen (Віктор Куксхаузен)

Другий проект - це соціальний проект, на якому інвестор не має наміру заробляти грошей. Це буде кейс про соціальну відповідальність бізнесу.

Загалом вкладатися у соціальні проекти – це не нове для інвесторів Львівщини. Зрештою, розбудовувати соціальну інфраструктуру у місці, де маєш намір вести бізнес – стратегічно мудро. Та й ми, як органи влади, спрямовуємо на це інвесторів.

Втім, соціальний проект такого розмаху, який задекларував Хольґер Кріґ - це нове для нашого регіону.  До того ж, викликає повагу і те, що інвестор вибрав не надто популярну у наших реаліях соціальну тему: підтримку літніх людей. Чомусь у нас так склалося, що старшими людьми опікуються завжди в останню чергу…

До речі після того, як у пресі з’явилося інтерв’ю Хольґера Кріґа, де він заявив про ці наміри, до мене звернулися представники благодійних організацій, які попросили сконтактувати їх з Хольгером.

Є професійні середовища, які можуть оперувати такими проектами. Адже одна справа – збудувати притулок, і зовсім інша – забезпечити його роботою, персоналом тощо.

Виявляється, у цих середовищах  давно зріла така ідея, але вони не мали достатньо підтримки.  І вони були подивовані, що у Львові з’явився інвестор з такими планами. Вони з радістю готові долучитися до проекту і співпрацювати.

На фото: начальник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис, інвестор компанії bauhausen Holger Krieg (Хольґер Кріґ), співзасновник компанії  bauhausen Victor Kukshausen (Віктор Куксхаузен)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...