• Головна
  • У Львові просять встановити ремені безпеки для дітей у громадському транспорті
12:12, 5 листопада 2019 р.

У Львові просять встановити ремені безпеки для дітей у громадському транспорті

4 листопада львів'янин Василь Лозовий створив електронну петицію до Львівської міської ради з проханням прийняти ухвалу про заборону перевезення дітей до 4 років у громадському транспорті міста без ременів безпеки та встановити останні у всіх салонах. Свою позицію автор звернення пояснює тим, що автобуси, трамваї та тролейбуси не обладнані автокріслами чи дитячими ременями безпеки.

За словами мешканця Львова, якщо дитина в 4 роки їде з мамою в громадському транспорті і стається автопригода, то малеча отримує серйозні травми. Нещодавно у Верховній Раді підтримали законопроект, який передбачає штрафи за перевезення дітей до 12 років без автокрісел та ременів - 510 грн та 850 грн за повторне порушення.

"Єдине, що потрібно зробити, щоб забезпечити дітей безпекою в громадському транспорті - це ремені безпеки, якими можна обладнати сидіння в тих же автобусах, тролейбусах і трамваях, та поставити відповідні таблички і знаки. Таких сидінь має бути хоча би 10 % від загальної кількості", - зазначив Василь Лозовий.

Зазначимо, що львів'янин - не єдиний, кого надихнув на зміни щойно прийнятий закон про автокрісла. Киянин Олег Рівтін нещодавно звернувся з відкритим листом до сервісів таксі Uber, Uklon і Bolt та попросив встановити дитячі крісла в салонах їхніх автівок.

Додамо, що електронна петиція повинна набрати 500 голосів за 60 днів з моменту публікації, щоб звернення опрацювали у Львівській міськраді. Раніше сайт 032.ua розповідав про проекти, які подали цього року львів'яни на Громадський бюджет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Голос міста
Так, однозначно!
50,0%
Ні, це зайве витрачання коштів.
44,4%
Важко сказати.
5,6%
#Львів #новини #032 #транспорт #громадський_транспорт #ремені_безпеки #діти #автокрісла
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,38
39,45
EUR
42,87
43,00
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...