• Головна
  • Львів'янка просить оголосити Брюховичі курортом загальнодержавного значення
19:03, 27 жовтня 2019 р.

Львів'янка просить оголосити Брюховичі курортом загальнодержавного значення

Днями на сайті Єдиної системи місцевих петицій з'явилося електронне звернення від Ярини Остапик, яка просить Львівську мерію оголосити смт Брюховичі курортом загальнодержавного значення.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

За словами авторки петиції, з початку 20 століття, Брюховичі були рекреаційним населеним пунктом, і їхній статус як курорту був підтверджений на законодавчому рівні до 2017 року.

"Брюховичі володіють великим рекреаційним потенціалом, в тому числі унікальними та особливо цінними лікувальними ресурсами - джерелами термальних вод, наявність яких дозволяє територіям селища законодавчо закріпити статус курорту загальнодержавного значення. На території селища розташований лісовий заказник, пам’ятка садово-паркового мистецтва, лікувальні заклади та велика кількість об’єктів рекреаційного та оздоровчого призначення. Більшість території селища вкрита сосновим лісом, що створює унікальний мікроклімат для профілактики та лікування серцево-судинних захворювань, органів дихання", зауважила Ярина Остапик.

Разом із тим, львів'янка наголосила, що значна частина дитячих таборів, санаторіїв і баз відпочинку в Брюховичах за останні роки втратила статус рекреаційного та оздоровчого призначення. Це пов'язано із вирубкою лісів та житлової забудови на місці оздоровчих територій.

"Забудова запланована також на територіях, які потенційно можуть володіти джерелами термальних вод", - додала авторка петиції.

Відтак, Ярина Остапик пропонує оголосити Брюховичі курортом та відновити його використання як місця для оздоровлення, з термальними водами, унікальним ландшафтом та мікрокліматом. Це також сприятиме залучення інвестицій у рекреаційну сферу та підвищить туристичний статус Львова.

Зазначимо, для розгляду електронної петиції у Львівській міськраді, вона має назбирати 500 підписів львів'ян за 60 днів з моменту публікації. Зараз петицію підписало 36 людей.

Нагадаємо, мешканці Брюховичів активно користуються альтернативними джерелами енергії, зокрема, встановлюють сонячні панелі. Окрім цього, тут є популярні озера, які щороку приваблюють тисячі туристів.

Львівські дослідники нещодавно також показали як занепадає популярний колись санаторій в Брюховичах, який зараз продають під будівництво заміського дому.

Фото на головній: "Дослідники Львова"

Підписуйтесь на наші новини в соцмережах: ФейсбукТвіттерТелеграм!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Брюховичі #курорт #петиція
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,91
40,03
EUR
42,88
43,00
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...