• Головна
  • Сайт 032.ua виміряв температуру у львівських трамваях: що з цього вийшло
12:01, 15 червня 2019 р.

Сайт 032.ua виміряв температуру у львівських трамваях: що з цього вийшло

Львівські трамваї влітку ‒ нещадний вид транспорту. І мова не про переповнені вагони, а про температуру в них, адже в особливо спекотні, бездощові дні літа трамваї перетворюються в справжнісіньку сауну.

Кореспондент сайту 032.ua, у рамках спекпроекту "Транспорт Львова" вирішив провести експеримент та дізнатися, до скількох градусів доходить температура у львівських трамваях і поїздив у цьому виді громадського транспорту із градусником.

На годиннику 09:00. На зупинці “Трамвайне депо №2”, що на вулиці Промисловій, заходимо в трамвай, який курсує за маршрутом №6 і їде до Залізничного вокзалу. На термометрі - 31,5 градусів.

Сідаємо біля вікна і їдемо до центру. О 09:09 приїжджаємо до зупинки, що біля готелю “Львів” і бачимо, що всього лише за десять хвилин температура градусника піднялася до 36 градусів ‒ і це тільки ранок.

Сайт 032.ua виміряв температуру у львівських трамваях: що з цього вийшло, фото-1

Проїжджаємо ще кілька зупинок і вже розуміємо, що в трамваї немає чим дихати, а відчинені вікна не допомагають.

О 9:23 доїжджаємо до кінцевої зупинки, виходимо з трамвая, термометр показує температуру 36,5 градусів.

Знову сідаємо в трамвай на зупинці, що біля Привокзального ринку на вулиці Городоцькій. Цього разу обираємо трамвай №4, який їде за маршрутом ТРЦ "Скриня" ‒ вул. Вернадського. Термометр показує 34,5 градуси тепла.

На годиннику 09:30. В трамваї відчинені вікна, але кожен пасажир розуміє, що це не надто допомагає. Потрібен кондиціонер.

О 09:58 ми проїжджаємо стадіон “Україна” і розуміємо, що в трамваї так спекотно, що треба виходити. Ми вийшли на зупинці “Угорська”, що перед Сихівським мостом. Перед тим, як виходити з салону зафіксували, яка температура була в трамваї. Термометр показував 37,5 градуси тепла.

До слова, як зазначають медики, температура повітря вище +30 ‒ це не тільки дискомфорт і підвищене потовиділення, а й істотна шкода для здоров'я. При таких температурах у людей загострюються практично всі хронічні захворювання. Зовсім погано стає тим, хто страждає від серцево-судинних захворювань: гіпертонії, стенокардії, ішемії.

При підвищеній температурі повітря серце починає працювати інтенсивніше, частішає пульс, судини розширюються, часто падає кров'яний тиск.

Крім того, якщо повітря спекотніше, ніж +27, це впливає на психіку людини ‒ підвищується агресія, з'являється безсоння і підвищена тривожність.

Нагадаємо, раніше 032.ua писав, що зі слів речника ЛКП “Львівелектротрансу”, у Львові системою кондиціонування салону оснащені лише 9 трамваїв “Електрон”.

Повне або часткове копіювання матеріалу забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032 #новини
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Усі матеріали сайту 032.ua, пов'язані з минулим, теперішнім або майбутнім транспортної сфери міста Львова. Розповідаємо про те, як розвивався транспорт у Львові в минулому, що відбувається у цій сфері зараз та які плани у міських чиновників щодо покращення транспортної інфраструктури Львова.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...