• Головна
  • Як вижити у потягу “Укрзалізниці”, їдучи зі Львова на відпочинок: 9 лайфхаків, які врятують вашу поїздку
18:01, 28 липня 2019 р.

Як вижити у потягу “Укрзалізниці”, їдучи зі Львова на відпочинок: 9 лайфхаків, які врятують вашу поїздку

З приходом літа у Львові розпочався сезон відпусток, коли всі намагаються втекти з бетонних джунглів ближче до моря чи сховатися від спеки в горах.

Журналістка 032.ua підготувала розважальну інструкцію для туристів, які потерпають від реалій в потягах “Укрзалізниці”. Щоби вижити, рекомендуємо дотримуватися 9 порад.

А ви поміняєтесь зі мною місцями?”

От збираєтесь у відпустку, купуєте заздалегідь квиток на нижню полицю у плацкарті... А тут приходь жінка з дитиною (яку “в народі” називають “ЯжеМать”) і просить Вас помінятися на верхню полицю. ЇЇ аргумент — я з дитиною. Знайомо? У такій ситуації і відмовити не зручно, адже справді, як дитина спатиме на верхній полиці? І Вам не хочеться спати на верхній полиці. Тож якщо не хочете, щоби Вас прокляли, справді доведеться помінятися. У цьому випадку попросіть у провідника ремінь безпеки, який завадить Вашому падінню з верхньої полиці. Провідник на ваше прохання має видати його безкоштовно.

Діти — квіти життя

Тож Ви помінялися місцями і, не з власного бажання, опинилися в дитячому садку. Діти переважно дуже активні, бігають, дуркують в купе/плацкарті, а буває таке, що й багато плачуть. Тут можна врятувати свою поїздку двома способами:

1) облаштуйте на верхній полиці свій “бункер” і не спускайтесь. Можете слухати музику, щоби не чути плач дітей. Можете засунути у вуха беруші чи вату. Ізолюйтесь від навколишнього світу і знайдіть свій “дзен”. Можете навіть помедитувати,

2) знайдіть однодумця в сусідньому купе/плацкарті і тимчасово перекочуйте туди. А до своєї “хатини” поверніться лише спати.

Поціновувачі спиртних напоїв


Сусідів по купе/плацкарту не вибирають. Тож буває, що Вам не дають спокою голосні компанії, які розклали на маленькому столику цілі фуршети, де з вмісту - горілка, пиво та кури-гриль. Крім того, що тепер Ви та всі речі пропахлися цими “делікатесами”, то Вам ще й доведеться тут спати. Що робити? Ви можете поговорити з провідником, який, можливо, знайде для Вас інше місце або - на настійну вимогу - навіть висадить галасливу компанію на найближчому пероні. А як ні, то можете приєднатися до відпочивальників, бо вже і так немає чого втрачати.

Нудистське купе/плацкарт


Якщо у поїзді дуже спекотно і навіть не допомагають відчинені вікна, деякі представники чоловічої статі доходять до крайніх методів боротьби з пеклом — оголюють свій торс. Тоді всі пасажири потягу мають нагоду роздивитися пивні животики чоловіків, а також порахувати волосся на їхніх грудях. У такій ситуації Ви можете спробувати попросити у “нудиста” вдягнутися, але не гарантуємо, що це спрацює, а ще у Ваш бік може пролунати багато прокльонів. Тож доведеться це просто прийняти і змиритися або вдягнути окуляри/маску для сну чи просто їхати зі закритими очима, щоби не бачити естетики такого людського тіла. Більш компанійський варіант - запросити провідника та сусідів по плацкарту на оглядини: безкоштовний стриптиз як-не-як.

Не зовсім “морський бриз”


Чоловічі торси — це лише початок і зовсім не найгірше, що може трапитися в потягу. Паралельно з цим багато людей ще й знімає своє взуття, а внаслідок спеки шкарпетки набувають дуже специфічного, неприємного запаху. Зрозуміло, що ніхто в потягу ноги мити не збирається. Що робити? По-перше, коли будете йти поміж полиць, то намагайтесь не зачепити чиїсь ноги: як в дитинстві, уявіть, що чужі ноги — це лава. По-друге, Ви можете не дихати. Зовсім не дихати може й не вдасться, а ось почепити на ніс, наприклад, прищепку - саме те. Для посилення ефекту можете повідчиняти вікна та розпилити всюди освіжувач повітря. Останнім може слугувати навіть “фуршет” Ваших колег по пляшці.

Солідне застілля №2


У купе чи плацкартах “накривають” фуршетні столи двох типів. Про один ми вже вище розповіли — горілка, пиво, кури-гриль. А є інший, нічим не гірший за попередній — варені яйця, канапки з відбивними та асорті закруток. В більшості випадках такі “пишні ланчі” влаштовують бабусі або великі сім’ї. В чому небезпека? Аромат варених яєць у спеку тотожний запаху брудних шкарпеток, від якого сльозяться очі. Який план дій? Аналогічний до пункту “Поціновувачі спиртних напоїв”: шукайте, де перекочувати, або приєднуйтесь і теж скуштуйте варених яєць, незалежно від того, запрошували вас, чи ні.

Пахлава медова та все інше за версією залізниці

Спокійно собі сидиш, намагаєшся ізолюватися від всього негативу і просто пережити поїздку, як тут - “Пиво, горішки, карти”: так потяг окуповують роздрібні торговці, які намагаються за вищою ціною продати свій товар. Якщо Ви стали жертвою таких продавців, то можете або прикинутись сплячим/глухим, або спробувати теж їм щось продати, наприклад, смердючі шкарпетки чоловіка з сусідньої полиці.

Звук вихлопу мотоцикла

Здається, що всі кола пекла позаду: алкоголь випили, кури-гриль та варені яйця доїли, до аромату шкарпеток звикли, а діти заснули. І тільки задрімали, як тут воно — чиєсь хропіння, яке не дає вам заснути. Тоді Ви можете попросити винуватця огидного звуку припинити це робити, лягти на бік...Але це, швидше за все, не спрацює. Якщо ви любите людей більше, ніж себе, можете скористатися берушами чи музичним плеєром, але якщо Ваш сон все-таки дорожчий, то спробуйте розбудити “винуватця свята” - нехай страждає разом Вами, навіть якщо йому чи їй просто сняться мотоцикли.

Дім-2” за версією потяга

Потрібно у всіх ситуаціях шукати позитив. Навіть якщо Вам некомфортно у натовпі напівголих і напівтверезих чоловіків та мам із крикливими дітьми, “Укрзалізниця” зближує людей і Ви, теоретично, зможете знайти в потягу цікавих співбесідників, майбутніх друзів і навіть другу половинку! Головне - добре дивитися довкола себе.

Як вижити у потягу “Укрзалізниці”, їдучи зі Львова  на відпочинок: 9 лайфхаків, які врятують вашу поїздку, фото-1

Нагадаємо, раніше 032.ua розповідав як вижити в переповненій львівській маршрутці влітку.

Джерело фото: google.com.

ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ КОПІЮВАННЯ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ І ВВАЖАТИМЕТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua #Укрзалізниця
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Усі матеріали сайту 032.ua, пов'язані з минулим, теперішнім або майбутнім транспортної сфери міста Львова. Розповідаємо про те, як розвивався транспорт у Львові в минулому, що відбувається у цій сфері зараз та які плани у міських чиновників щодо покращення транспортної інфраструктури Львова.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,76
39,82
EUR
42,75
42,78
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...