• Головна
  • Зеленський пообіцяв переглянути мовний закон України
15:02, 25 квітня 2019 р.

Зеленський пообіцяв переглянути мовний закон України

Володимир Зеленський пообіцяв після свого вступу на посаду Президента України ретельно проаналізувати закон про державну мову, який ухвалили сьогодні, 25 квітня.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

“Буде зроблений ретельний аналіз цього закону, щоб пересвідчитися, що в ньому дотримані всі конституційні права та інтереси всіх громадян України. За підсумками аналізу реагуватиму відповідно до конституційних повноважень Президента України i в інтересах громадян”, - йдеться у повідомлення Володимира Зеленського.

Також шоумен зазначив, що в Україні не повинні ухвалювати такі закони й рішення, які консолідують суспільство, а не навпаки. Держава має сприяти розвитку української мови, проте без всяких заборон та покарань.

Нагадаємо, сьогодні, 25 квітня, Верховна Рада України прийняла Закон"Про забезпечення функціонування української мови як державної", законопроект підтримало 278 депутатів. Відповідно до цього закону усі громадяни України, особливо посадовці та високопосадовці й надавачі послуг, повинні знати державну мову та використовувати її в роботі; для здобуття громадянства, потрібно буде скласти екзамен з української мови; на загальнонаціональних каналах на 90% забезпечуватимуть мовлення українською і на 50% - у газетах, журналах та книгах.

За порушення цього закону передбачений штраф: для посадових осіб - від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 3400 до 6800 грн; для представників ЗМІ, книговидавців та ін. - від 3400 до 5100 грн; для радіо - 8500-10200 грн. А за публічне приниження державної мови чи спроби ввести другу мову порушникам "світить" кримінальна відповідальність від 3 до 10 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua #мовний закон #Зеленський
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...