• Головна
  • Гусь пояснює українцям, як проголосувати на виборах, - ВІДЕО
14:23, 26 березня 2019 р.

Гусь пояснює українцям, як проголосувати на виборах, - ВІДЕО

Уже в найближчу неділю, 31 березня 2019 року, львів'яни разом з українцями з інших міст обиратимуть чергового Президента України.

Як розповіли 032.ua у прес-службі Головного територіального управління юстиції у Львівській області, громадяни повинні пам'ятати кілька простих правил при голосуванні на виборах.

По-перше, слід перевірити заздалегідь, чи ви є у списках виборців. Це можна зробити кількома способами: онлайн в особистому кабінеті виборця на веб-сайті Державного реєстру виборців, на виборчій дільниці за місцем голосування (при цьому мати паспорт), перевірити свої дані в іменному запрошенні на вибори, яке має прийти кожному повнолітньому громадянину України за місцем прописки чи безпосередньо у день виборів у списку виборців, що надається для загального ознайомлення на дільниці.

Якщо вас немає в реєстрі, потрібно якнайшвидше звернутися із письмовою заявою до органу ведення реєстру виборців - відділу ведення ДРВ чи виборчої дільниці у вашому місті; до заяви додати паспорт чи тимчасове посвідчення громадянина України та його копію.

Читайте також: Дізнайтесь, яка ваша виборча дільниця: львів’янам на замітку

Слід пам'ятати, що виборчі дільниці працюватимуть 31 березня з 8:00 до 20:00 за місцевим часом.

Для участі у голосуванні потрібно: взяти з собою паспорт громадянина України (у формі книжчеки чи ID-картку), військовий квиток (для військовослужбовців) та/або тимчасове посвідчення громадянина України.

На виборчій дільниці потрібно отримати бюлетень та поставити поставити підпис про його отримання у списку виборців та на визначеному місці на контрольному талоні бюлетеня.

Після цього особисто в кабіні для таємного голосування слід заповнити бюлетень. При цьому, голосувати можна лише за одного кандидата.

Читайте також: Що вважається кримінальним порушенням на виборах

Для того, щоби якнайбільше українців дізналися про свої виборчі права та як правило проголосувати, у Міністерстві юстиції запустили інціативу "Гусь йде на вибори", де популярний персонаж Гусь від ілюстраторки Надії Кушнір розповідає громадянам порядок перевірки себе у виборчих списках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...