• Головна
  • Як працює оплата проїзду по “Bluetooth” у електротранспорті Львова, - ІНСТРУКЦІЯ
08:16, 14 березня 2019 р.

Як працює оплата проїзду по “Bluetooth” у електротранспорті Львова, - ІНСТРУКЦІЯ

Нещодавно у Львові запровадили новий метод оплати у трамваях і тролейбусах - з використанням системи “Bluetooth”.

Кореспондент сайту 032.ua вирішив перевірити на собі, наскільки реально скористатись такою послугою та чи справно вона працює.

Крок 1. Встановити мобільний додаток

Для початку, слід завантажити на свій мобільний телефон додаток “EasyWallet UA”. Він доступний як для користувачів “Android” на “Play Market”, так і для користувачів “IOS” - на “Appstore”.

Як працює оплата проїзду по “Bluetooth” у електротранспорті Львова, - ІНСТРУКЦІЯ, фото-1

Далі потрібно зареєструватись в системі та підключити свою платіжну картку до електронного гаманця. На всі дії вам знадобиться до 15 хвилин часу: спершу приходить СМС із кодом авторизації, після того як ви його введете, придумайте і вкажіть свій пін-код для гаманця.

Потім можна прив’язати свою банківську картку до системи: вводите номер картки, термін дії та CVV-код, а потім - код, який вам надішлють на мобільний  в СМС-повідомленні.

Як працює оплата проїзду по “Bluetooth” у електротранспорті Львова, - ІНСТРУКЦІЯ, фото-4

Крок 2. Підключення до системи

Щоб скористатися додатком, ви повинні бути у транспорті, а на смартфоні має бути увімкнений “Bluetooth” і мобільний інтернет.

Як працює оплата проїзду по “Bluetooth” у електротранспорті Львова, - ІНСТРУКЦІЯ, фото-5

Коли всі ці пункти виконані, програма вам одразу видасть сповіщення про можливість розрахуватися за проїзд. Цю послугу також можна обрати у меню електронного гаманця.

Як працює оплата проїзду по “Bluetooth” у електротранспорті Львова, - ІНСТРУКЦІЯ, фото-6

Далі обираєте картку для розрахунку, сплачуєте і одразу отримуєте підтвердження про оплату проїзду.

Як бачимо, система працює справно і досить швидко, втім, тут також є свої нюанси.

Нюанси

Для того, щоби провести експеримент, журналіст сайту 032.ua мусив пересідати з тролейбуса на тролейбус. Довгоочікуваний тролейбус №9, що нарешті приїхав до кінцевої біля Університету ім. Івана Франка, не підтримав цієї функції: програма не змогла приєднатися по “Bluetooth” до модуля в транспорті.

Втім, уже наступний тролейбус, що курсує за маршрутом №2 цілком виправдав наші сподівання: розрахунок пройшов швидко і без затримок.

Як розповів у коментарі для 032.ua речник ЛКП “Львівелектротранс” Іван Бондар,  станом на нині, оплата по “Bluetooth” працює на лише тролейбусних маршрутах №2 та №9.

“Паралельно, ми працюємо над встановленням модулів на усіх наших транспортних засобах, і невдовзі ця система працюватиме на всіх трамвайних та тролейбусних маршрутах. Думаю, що впораємося до початку квітня”, - пояснив Іван Бондар.

Повне або часткове копіювання матеріалу забороняється і вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Усі матеріали сайту 032.ua, пов'язані з минулим, теперішнім або майбутнім транспортної сфери міста Львова. Розповідаємо про те, як розвивався транспорт у Львові в минулому, що відбувається у цій сфері зараз та які плани у міських чиновників щодо покращення транспортної інфраструктури Львова.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...