• Головна
  • Для онкохворих дітей у Львівській політехніці відкриють «Приймальню Святого Миколая»
13:18, 30 листопада 2012 р.

Для онкохворих дітей у Львівській політехніці відкриють «Приймальню Святого Миколая»

1 грудня 2012 року в Національному університеті “Львівська політехніка” стартує незвичайний благочинний проект «Приймальня Святого Миколая». Студенти-політехніки, а також викладачі долучаться до збору подарунків та коштів для  онкохворих дітей, який триватиме до 18 грудня. А потім всі зібрані пожертви організатори акції передадуть у благодійний фонд «Крила надії», який передасть їх на потреби хворих дітей.

            Як  розповідає координатор цього проекту Тетяна Кунинець, Свято Миколая — одне  із найулюбленіших свят української дітвори. Як відомо, все своє життя цей святий присвятив милосердю. Ще за життя його називали батьком сиріт, удів і бідних. Після смерті Святий Миколай уславився даром творення чудес, і тому його стали називати великим чудотворцем. У пам'ять про його милосердя 19 грудня відзначають  ще  як  Міжнародний день допомоги бідним. 

            В останні роки з’явилась добра традиція – саме у день Святого Миколая опікуватись сиротами та знедоленими дітьми, даруючи їм подарунки. Так, у Львові щороку проходить акція “Миколай про тебе не забуде!”, активну участь у якій беруть студенти та викладачі Львівської політехніки. У цей день організовується «Фабрика святого Миколая», куди благодійники приносять подарунки та пожертви для сиріт та хворих дітей, а ввечері  напередодні свята їх розносять  у лікарні і сиротинці міста. Традиційно саме 19 грудня  на радість дітвори  у столиці Галичини урочисто запалять Різдвяну ялинку. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...