• Головна
  • Львів проти гендерного насильства
16:00, 28 листопада 2012 р.

Львів проти гендерного насильства

Понад 1000 організацій та осіб з понад 100 країн взяли участь у щорічних всесвітніх кампаніях «16 Днів проти гендерного насильства», що закликає до припинення усіх форм насильства проти жінок. У Львові кампанію підтримало громадське об'єднання САМОПОМІЧ та Західноукраїнський центр «Жіночі перспективи».

Згідно з даними обліку осіб, які вчинили насильство, на Львівщині налічується 9268 таких осіб. Загалом в Україні налічується 110057 таких осіб. Більшість звернень про насильство або його попередження у Львівській області надійшло від жінок – 1345 та 102 від чоловіків. Таким чином можна стверджувати, що від насильства потерпають не тільки діти та жінки, а й чоловіки.

 «Інколи нам здається, що проблеми подібного характеру нас ніяк не стосуються. Навіть більше, вони не зачеплять ніяким боком наше розмірене буденне життя. Але це не так. І коли уже наші друзі чи близькі стикаються з такою проблемою, ми пізно розуміємо – це реально»,- повідомили в прес-службі об'єднання САМОПОМІЧ

В рамках акції «16 днів проти гендерного насильства» у Львові відбуватимуться відкриті тренінги, лекції та семінари.

Довідка

У червні 1991 року Центр Жіночого Глобального Лідерства (www.cwgl.rutgers.edu) та учасники Форуму з питань жінок, насильства та прав людини, представленого учасницями з 20 країн світу, закликали до глобальної кампанії «16 Днів проти гендерного насильства».

З того часу понад 1000 організацій та осіб з більш як 100 країн прийняли участь у щорічних всесвітніх кампаніях «16 Днів проти гендерного насильства», що закликає до припинення усіх форм насильства проти жінок.

Україна приєдналась до кампанії «16 Днів проти гендерного насильства» у 2000 році за ініціативи Міжнародного фонду «Відродження» та при підтримці Інституту Відкритого Суспільства, а вже у 2001 ця акція вийшла на загальноукраїнський рівень, об’єднавши 20 регіонів України та 75 державних та неурядових організацій.

В рамках акції проводяться тренінги, круглі столи, дискусії та дебати, семінари та лекції, виставки, трансляції освітніх програм, конференції, громадські слухання та інші заходи. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,42
EUR
42,88
42,95
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...