• Головна
  • Фахівці вважають, що гарантійний термін вулиці Лесі Українки – 10 років
15:18, 27 листопада 2012 р.

Фахівці вважають, що гарантійний термін вулиці Лесі Українки – 10 років

На вулиці Лесі Українки закінчилися ремонтні роботи. Тепер ця вулиця увійде до пішохідної зони. 

«Сьогодні ми маємо якісно відремонтовано 450 метрів. Найскладнішими були роботи з комунікаціями, бо складні мережі, водопостачання, каналізування. Тут проходив старий мур, який в австрійські часи зруйнували. Все зроблено так, щоб лишити можливість для археологів в подальшому ці питання досліджувати і вивчати.

Єдина частина, яку ми не зробили, - від Вернісажу до пр Свободи. Ця ділянка буде запланована на наступний рік. Великий позитив, що ця вулиця стає повністю пішохідною – вона буде для людей, не для машин. Машини зможуть заїжджати тільки тоді, коли мова йде про доставку тої чи іншої продукції. Думаю, ця вулиця отримає друге дихання, тут відкриються нові заклади, будуть створені нові робочі місця. Щороку ми повинні одну-другу вулицю відкривати для львів’ян», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Довжина вулиці – 550 м. Роботи виконувались на ділянці від вул Підвальної до вул Театральної. 

 «Гарантійний термін вул.Лесі Українки – 10 років, але я думаю, що він буде перевищувати його в багато разів, враховуючи якість проведення робіт.

Слід зазначити, що роботи по інженерії були дуже складні, враховуючи, що тут великі глибині і стиснені умови праці. Дуже багато робіт доводилось робити вручну. Техніку було нереально запустити», - зазначив в.о.начальника управління капітального будівництва ЛМР Ігор Фалюта.

Оскільки вулиця розташована на території  археологічного заповідника, проводились археологічні дослідження, а саме: збережені залишки складного комплексу фортифікацій - оборонний мур Низького Замку та 10 веж, роботи з консервації та музеєфікації збережених елементів першої лінії фортифікацій Львова.

Також протрасовано оборонний мур та вежі грубоколотим каменем іншої конфігурації. «Але напевно цієї інформації недостатньо для людини, яка приїхала до Львова, та й навіть львів’янину складно буде зорієнтуватися. Тож лануємо на наступний рік встановити таблички на будинках, щоб можна було показати, що тут була та чи інша вежа», - розповіла начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,98
EUR
42,88
43,00
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...