• Головна
  • Цьогоріч авіаперевізники заплатили прикордонникам 200 тис грн. штрафів
16:42, 14 листопада 2012 р.

Цьогоріч авіаперевізники заплатили прикордонникам 200 тис грн. штрафів

Протягом цього року прикордонники міжнародного повітряного пункту пропуску «Львів-аеропорт» склали 38 протоколів на суму 150-200 тис грн. за те, що авіаперевізники не перевірили пасажирів на наявність відповідних документів для перетину повітряного кордону. Про це сьогодні під час круглого столу повідомив перший заступник начальника Львівського прикордонного загону – начальник штабу Михайло Котов.
«Керівники авіакомпаній несуть серйозні збитки через накладання штрафів. За цей рік нами було складено 38 протоколів за порушення правил перевезення пасажирів. І такі випадки продовжують мати місце. На щастя, авіаперевізники нормально реагують на наші протоколи і у термін сплачують штрафи», - зазначив М.Котов.

Що стосується автоперевізників, то, за словами прикордонника, за 2012 рік випадків порушення правил перевезення пасажирів не було. «Цьогоріч була проведена серйозна робота з автоперевізниками та їхніми водіями, тому випадків порушення правил перевезення пасажирів у міжнародних автобусах по ділянці Львівського прикордонного загону не було. Жодного протоколу на автоперевізників не було складено, тоді як у минулому році їх було 12», - розповів Михайло Котов.
Прикордонник нагадав, що згідно з новим законодавством, установи, організації, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення зобов’язані перевіряти пасажирів на наявність відповідних документів для перетину українського кордону. В іншому випадку перевізники нестимуть відповідальність у вигляді штрафу – від 500 до 1 тис неоподаткованих мінімумів доходів громадян за кожного такого пасажира, але не більше 20 тис н.м.д. Тобто мінімальна сума штрафу на сьогодні становить 8,5 тис грн.
«Для автоперевізників, у порівнянні з авіа, це значні кошти. Тому водії стали з відповідальністю ставитись до перевірок наявних документів у пасажирів. До прикладу, торік прикордонники виявили автобус, у якому знаходилось 4 пасажири без відповідних документів. Відтак, підприємству довелось заплатити штраф у розмірі 34 тис грн., а це немалі кошти», - додав перший заступник начальника Львівського прикордонного загону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...