• Головна
  • Журналісти Львівщини освоїли ази планування сімї
16:01, 9 листопада 2012 р.

Журналісти Львівщини освоїли ази планування сімї

У Львівському обласному центрі репродуктивного здоров’я населення відбувся тренінг для журналістів «Планування сім’ї в Україні – соціальний та медичний аспекти».

Представники мас-медіа приїхали до Львова на запрошення Фонду народонаселення ООН та програми USAID «Здоров’я жінок України», яка є правонаступником проекту USAID «Разом до здоров’я».

Для проведення такого заходу Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я вибрано не випадково. Свого часу цей медичний заклад виграв Всеукраїнський конкурс, і представляв діяльність проекту «Разом до здоров’я» на рівні держави.

Гостями центру були посли США в Україні Вільям Тейлор та Джон Теффт, які високо оцінили діяльність Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення.

Цього разу медійники знайомились з програмою USAID «Здоров’я жінок України».

Програма має на меті захистити репродуктивне здоров’я українських жінок та подружжів за рахунок широкого використання належних і ефективних, сучасних методів контрацепції, як альтернативи небажаній вагітності та абортам.

Екскурсію центром репродуктивного здоров’я провели головний спеціаліст ГУОЗ ЛОДА В. Надіжко та в.о. директора Центру М. Малачинська. Заступник директора центру, головний позаштатний спеціаліст ГУОЗ ЛОДА з питань репродуктивного здоров’я населення З. Івасівка розповіла представникам ЗМІ які комплексні обстеження можуть пройти пацієнти закладу та які консультації отримати. «Центр обладнаний необхідним сучасним обладнанням, і за понад десятирічний період роботи у ньому сформувався надзвичайно потужний колектив професіоналів», – зазначила З. Івасівка.

Журналісти побували в амбулаторії сімейної медицини села Чишки Пустомитівського району (головний лікар Г. Сливка). Всі працівники цього закладу свого часу пройшли відповідне навчання у Центрі репродуктивного здоров’я.

Журналісти були приємно вражені не лише роботою фахівців сільської лікарської амбулаторії у контексті збереження репродуктивного здоров’я населення, але й просвітницькою діяльністю медиків та профілактичною роботою серед населення.

Наступного дня гості пройшли тренінг, який провели національний тренер Програми «Здоров’я жінок України», лікар гінеколог-ендокринолог Вікторія Веренич та експерт-демограф, завідувач відділу проблем якості демографічних процесів Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Ірина Курило.

Журналісти отримали можливість розібратися в існуючих в Україні демографічних проблемах та міфах, що часто їх оточують, а також зрозуміти у чому саме полягає планування сім’ї та репродуктивне здоров’я, і яким чином запобігання небажаній вагітності допомагає зберегти репродуктивне здоров’я для подальших, вже бажаних, пологів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...