• Головна
  • 100 днів голодування Сенцова: львів'яни вийшли на акцію підтримки, - ФОТО
Доповнено
19:11, 21 серпня 2018 р.

100 днів голодування Сенцова: львів'яни вийшли на акцію підтримки, - ФОТО

Доповнено

21 серпня виповнюється рівно 100 днів, як розпочав голодування в російському ув'язненні український режисер Олег Сенцов.

На знак підтримки політв'язня, у Львові та інших містах України і світу відбулися акції з масового надсилання листів до консульств Російської Федерації, - передає 032.ua.

(Фото: Львівська міська рада)

Акцію у Львові підтримав офіс «Львів — місто літератури ЮНЕСКО», Український осередок Міжнародного ПЕН-клубу, Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору».

Сотні людей прийшли до будівлі консульства РФ, щоб передати листи, які зібрали від небайдужих українців для підтримки Олега Сенцова. За попередніми даними, у консульстві відмовились їх прийняти.

Читайте також: Події у Львові на День Незалежності України 2018, які варто відвідати. ПРОГРАМА

Відтак, учасники акції зачитали слова підтримки для українського режисера. Організатори також заявили, що важливо пам'ятати про війну, яка відбувається між Україною та Росією, пам'ятати про усіх полонених та підтримувати їх.

(Львів, акція підтримки Сенцова, фото: музей "Територія Терору")

"Ми далі перебуваємо в цій ситуації, коли одна людина зараз є нашим голосом в Росії. Мовчазним голосом, тому що до нього наші листи не доходять. Але незважаючи на це, їх треба продовжувати писати, тому що цей голос має бути почутим його рідними, він має бути почутим президентом Російської Федерації", - наголосила очільниця офісу «Львів- місто літератури ЮНЕСКО» Богдана Брилинська.

Окрім цього, у рамках акції "День солідарності з Олегом Сенцовим", о 18:00 з вежі міської Ратуші скинули 88 інформаційних листівок зі закликами звільнити усіх українських політв'язнів. Захід мав на меті привернути увагу до ситуації не лише львів'ян, а й гостей міста. Цифру 88 обрали теж не випадково, адже саме така кількість українців є політичними в'язнями у тюрмах та слідчих ізоляторах РФ за сфабрикованими звинуваченнями.

Ось так відбувалася акція підтримки Олега Сенцова в українській столиці - місті Києві:

(Фото: Фейсбук)

А ось так підтримали режисера українці в Ризі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #акція #підтримка #Сенцов #РФ #консульство
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...