• Головна
  • У Галицькому відділі освіти недорахувались майже 3 млн грн., які пішли у кишені деяких освітян
16:03, 8 листопада 2012 р.

У Галицькому відділі освіти недорахувались майже 3 млн грн., які пішли у кишені деяких освітян

Управління контролю та аудиту Львівської міської ради провело перевірку фінансово-господарської діяльності відділу освіти Галицького району та виявило там значні фінансові порушення за останні три роки. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила начальник управління освіти Львівської міської ради Галина Слічна.

Зокрема, за її словами, було виявило зайве використання бюджетних коштів на заробітну плату за 2010 - перше півріччя 2012 року на суму 2 млн 87 тис грн., а також нецільове використання бюджетних коштів на заробітну плату за 2010 -  перше півріччя 2012 року на суму 81,5 тис грн.

Як розповів начальник управління контролю та аудиту ЛМР Олег Дроздов, перевірку почали здійснювати з липня цього року. «Здійснювалась перевірка даних про перерахування облікових коштів на рахунки представників відділу освіти та дані особових карток з нарахування та виплати заробітної плати, які знаходились безпосередньо у відділі освіти. Встановлено випадки, коли окремо представникам відділу освіти зараховувались кошти на зарплатні картки, суми яких значно перевищували фактичну їхню суму, нараховану за місяць. До прикладу, одному освітянину перерахували на картку 300 тис грн.», - розповів він.

Галина Слічна повідомила, що всі матеріали щодо виявлених фінансових порушень були передані у правоохоронні органи - прокуратуру Львова та СБУ. «На даний час ведеться слідство, тривають допити працівників відділу освіти. Я думаю, у найближчий час ми будемо мати певні результати», - зазначила вона.

Зі свого боку начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич додала, що також було подано цивільний позов у кримінальній справі, щоби відшкодувати збитки. «Тобто прокуратура заявила цей позов до деяких працівників управління освіти, в інтересах держави в особі ЛМР», - додала вона.

На останок Галина Слічна зазначила, що зважаючи на фінансові зловживання у Галицькому відділі освіти, розпочинаються внутрішні аудити по всіх відділах освіти Львова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...