• Головна
  • Швидке зростання рейтингу зіграло з УДАРом злий жарт
09:15, 5 листопада 2012 р.

Швидке зростання рейтингу зіграло з УДАРом злий жарт

Як можна оцінити результати виборчого списку партії УДАР на парламентських виборах - 2012?Перша оцінка – звичайно, успіх. Як для політичної сили, яка вперше у своїй історії брала участь у парламентських виборах і рейтинг якої за дев’ять місяців до виборів,за даними КМІС, складав 4,6%, результат у 14% голосів виборців і справді виглядає проривом.

І, як кажуть джерела ВВС Україна в штабі партії, задоволеним результатами виглядає сам Віталій Кличко.

Втім, цей факт зовсім не знімає з порядку денного інше питання, яке зараз ставлять собі експерти, спостерігачі та й деякі штабісти УДАРу: чому партія Кличка набрала так мало голосів? Адже, дані цілої низки соцопитувань, проведених за кілька тижнів до виборів, показували, що показники УДАРу впритул наблизилися до цифр "Батьківщини" (за місяць до дня виборів КМІС давав їм 19,1%), а деякі експерти навіть прогнозували, що УДАР може конкурувати з Об'єднаною опозицією за друге місце у підсумковій таблиці результатів виборів.

Зрештою, в УДАРі кажуть, що цілком могли досягнути більшого результату, ніж той, який наразі фігурує на табло ЦВК. За словами Віталія Кличка, унаслідок масштабних фальсифікацій його політична сила не дорахувалася 1,5-2% голосів виборців.

"Швидке зростання рейтингу зіграло з УДАРом злий жарт. Значна частина потенційних виборців партії Кличка не були остаточно впевненими у своєму виборі", – каже ВВС Україна політолог Володимир Фесенко.

По-друге, не на користь УДАРу зіграла епопея з підписанням, а, точніше, непідписанням ними коаліційної угоди з "Батьківщиною" та "Свободою".

Третій чинник, який міг вплинути на підсумковий результат УДАРу, - гроші.

"Наскільки я знаю, і це підтверджують різні джерела, на фініші кампанії практично припинилось фінансування", – говорить Володимир Фесенко.

Цю інформацію ВВС Україна підтвердили джерела у одному з обласних штабів партії Кличка. За словами співрозмовника, протягом останніх двох місяців перед виборами регіональними штабами прокотилося дві хвилі, як це називали, "оптимізації". Внаслідок кожної з них кількість працівників обласного штабу зменшувалась на десяток людей.

Наслідки "оптимізації" для районних штабів УДАРу теж були не найкращими: в окремих з них залишилося по три штатні одиниці, чого, за словами співрозмовника ВВС Україна, було недостатньо для повноцінної плідної роботи на фініші кампанії.

Враховуючи, що саме останній відрізок виборчої кампанії був пов’язаний з уже згаданими інтенсивними інформаційними атаками на УДАР, відсутність належного фінансування складових частин партійного механізму могла згубним чином вплинути на підсумковий результат партії.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...