• Головна
  • Львів’яни провалили слухання про збереження ґрунтових кортів на вулиці Мельника, 18
18:23, 14 липня 2018 р.

Львів’яни провалили слухання про збереження ґрунтових кортів на вулиці Мельника, 18

Частина учасників громадських слухань вийшла зі залу ще до завершення голосування.

У п’ятницю, 13 липня у Великій сесійній залі Львівської міськради відбулися громадські слухання, ініційовані мешканцями Львова, про проведення незалежних досліджень прилеглих будинків по вул. Єфремова та вул. А. Мельника з метою збереження ґрунтових сертифікованих тенісних кортів, як бази ДЮСШ «Спартаківець», - передає кореспондент сайту 032.ua.

На слуханнях було зареєстровано 153 учасника, відповідно для ухвалення рішень потрібно було підтримку 77 учасників або більше. Головою слухань обрали депутата ЛМР Сергія Іваха, секретарем - Олену Дарібон, а також вісьмох членів лічильної комісії, які зголосилися з числа присутніх.

Спершу надали слово стороні ініціаторів слухань, перед присутніми виступив Микола Ільницький, батько відомого 17-річного тенісиста Святослава Ільницького. Чоловік наголосив на тому, що ґрунтові корти біля Палацу спорту “Україна” - єдині у Львові, які мають сертифікат ITF та можуть приймати Міжнародні змагання з великого тенісу.

Читайте також: Будинок пана Яна на вулиці Коновальця, 21 у Львові наразі залишиться без змін

Микола Ільницький, а також декілька львів’ян, діти яких займаються на кортах великим тенісом зазначили, що у Європі лише 10% змагань відбуваються на так званому “хардовому” полі з твердим покриттям, а решта - на ґрунтових, аби уникнути травм і проблем зі здоров’ям у спортсменів, наприклад, ревматизму.

Виступаючий також звинуватив головного архітектора Львова Юліана Чаплінського в тому, що він не прийшов на слухання та не є зацікавлений у питанні. Микола Ільницький окрім цього, висунув ідею, що корти повинні належати профспілкам.

За даними Миколи Ільницького, на кортах ТзОВ “Палац спорту “Україна” займається 137 дітей із “Спартаківця”, оренду для ДЮСШ сплачує Львівська міськрада, за реманент платять батьки молодих спортсменів.

Наступним виступив представник ОСББ “Єфремова, 72”, який наголосив, що використання тяжкої будівельної техніки негативно вплине на стан довколишніх будинків та призведе до їхньої аварійності й руйнування. Чоловік запевнив, що місцеві мешканці зверталися до незалежних експертів у цьому питанні, які підтвердили думку про аварійність будинку.

Читайте також: Львівська п’ятниця 13-те: жартівливі прикмети та забобони від 032.ua

Останнім виступив представник інвестора і ТзОВ “Палац спорту “Україна” Богдан Кук, який розповів, що у планах забудовника - зменшити висоту Палацу з 16 до 14 метрів, збільшити озеленення території до 1,5 тис. метрів та загалом зберегти спорткомплекс, але під кортами мають намір зробити підземний однорівневий паркінг. За словами авторів проекту реконструкції, відступ від існуючої житлової забудови становитиме 15 - 20 метрів. При цьому, Палац спорту функціонуватиме лише для спорту, і жодних ярмарків та інших подій там не будуть проводити.

Після численних суперечок, нарешті розпочалось голосування. Відтак, “за” заборону реконструкції кортів на вулиці Мельника, 18 віддали голоси 43 людини, 87 - “проти”. Це рішення не було прийняте.

Окрім цього питання потрібно було проголосувати ще два, але багато людей уже покинули сесійний зал. Присутні намагалися поставити на голосування хоча би питання про створення ініціативної групи львів’ян, куди би входили мешканці прилеглих до Палацу спорту будинків, батьки юних тенісистів, які займаються в ДЮСШ “Спартаківець” та небайдужі люди, які би контролювали процес реконструкції та пропонували інвесторам свої напрацювання. “За” відповідне рішення проголосувало лише 70 людей з необхідних 77, тож і це питання провалили.

Читайте також: На вулиці Величковського львів'яни протестують проти забудови стадіону, - ФОТО

Додамо, що за попередньою інформацією, за реконструкцію спорткомплексу на вул. Мельника, 18 “взявся” депутат Григорій Козловський, якому належить будівельна фірма “Авалон”, а також низка закладів у Львові та Винниках, зокрема, “Гранд Готель”, ресторан “36По”, і який також має намір створити відпочинковий комплекс “Академія Футболу” на території біля Винниківського озера.

У зв’язку з реконструкцією, яка має розпочатися восени 2018 року, уже в липні ДЮСШ “Спартаківець” “переселили” на стадіон “Динамо” по вул. Янева (у районі вул. Володимира Великого).

Згідно з даними ЄДРЮОФОП, засновником ТзОВ “Палац спорту “Україна”є ТзОВ “Спортивно-оздоровчий центр “Україна - Китай”, а директором - Богдан Андрійович Ломага.

Львів’яни провалили слухання про збереження ґрунтових кортів на вулиці Мельника, 18, фото-1

А ось компанію ТзОВ “СОЦ “Україна-Китай” заснував Тарас Олегович Ящишен, який також є заступником директора Палацу спорту “Україна” і дотичний до низки компаній, зокрема, компанії “Авалон”.

Львів’яни провалили слухання про збереження ґрунтових кортів на вулиці Мельника, 18, фото-2

Нагадаємо, раніше ініціативні львів’яни активно виступали за збереження ґрунтових кортів, збирали підписи під петицією,влаштовували пікети біля Львівської міськради і Львівської ОДА, тож рішення, прийняте на слуханнях не на свою користь виглядає доволі дивно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #громадські_слухання #корти #Мельника #Палац_спорту_Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...