• Головна
  • Унаслідок самочинних дій львів'янина було пошкоджено настінні розписи давньої синагоги
16:52, 24 травня 2018 р.

Унаслідок самочинних дій львів'янина було пошкоджено настінні розписи давньої синагоги

Львів'янин пробив вікно у стіні й пошкодив давню фреску.

Через рішення львів'янина встановити вікно у власному помешканні по вулиці Замарстинівській, 52, постраждав настінний розпис у синагозі "Зіхрон Йозеф", яка межує з цим будинком, - передає 032.ua.

Забила на сполох користувачка соцмереж Мілана Ватерман, яка оприлюднила також фотографії стіни до і після "ремонту", у травні 2016 та травні 2018 років, відповідно.

Читайте також: Із Львівського перинатального центру звільнили провідних лікарів, які не стежили за роботою будівельників

Як повідомила в коментарі Tvoemisto.tv начальниця відділу житлово-комунального господарства Шевченківської райадміністрації Наталія Залужна, будинок, де розміщена фреска не є пам’яткою архітектури. Окрім цього, вікна в будинку мешканці вибили ще 10 років тому, але оглянути його керівництво РА не могло, бо мешканці закривали вхід у внутрішній двір.

Унаслідок самочинних дій львів'янина було пошкоджено настінні розписи давньої синагоги, фото-4

(Так виглядала північна стіна синагоги у 2017 році, фото Ольги Заречнюк)

Зазначимо, що у березні цього року у Львові створили адміністративну комісію при виконкомі ЛМР, яка розглядає адміністративні порушення законодавства про охорону культурної спадщини. Відтак, мешканцю Замарстинівської може загрожувати від 1700 до 170 тисяч гривень штрафу.

Нагадаємо, що юдейська синагога "Зіхрон Йозеф" була споруджена у кінці 19 століття у Львові, але під час Другої світової війни майже повністю знищена. Про сакральну будівлю нагадують лише фрагменти стінопису та сліди від круглих вікон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...