• Головна
  • Львів'янина, який підкорив Еверест, врятували. Подробиці
10:06, 16 травня 2018 р.

Львів'янина, який підкорив Еверест, врятували. Подробиці

Із ранку 16 травня здоров'я екстремалів зі Львова покращилося.

Львів'янина Романа Городечного та його супутника Тараса, яким стало погано при спуску з Евересту, врятували. Тараса відправили до лікарні у Луклі (Непал). Стан хлопців стабілізувався, - інформує кореспондент сайту 032.ua.

Як повідомила у соцмережах львів'янка Наталія Шелестак, раптове погіршення здоров'я у туристів зі Львова трапилось при спуску вниз із гори, на висоті 6400 метрів. При цьому, страхова компанія "ERV" відмовилася оплатити вертоліт.

Хлопці опинилися в скрутному становищі, бо навіть не мали спальних мішків. Як з'ясувалося згодом, їхнім супроводжуючим теж стало погано і вони залишилися в іншому місці, а Роман і Тарас отримали лише один спальник та палатку на двох.

Читайте також:Чого хочуть львів’яни: 10 актуальних петицій на тему транспорту

Пізніше у Непалі погодились надати гелікоптер для порятунку, але лише коли посвітліє. Станом на 23:00 рятувальники отримали дані геолокації львів'ян, а вже о 4:30 стало відомо, що хлопців урятували.

Уже зранку Роман Городечний зв'язався зі Львовом та переконав, що з ними усе добре, у лікарні їм надали необхідну допомогу. Львів'янин також подякував усім небайдужим за підтримку.

"Живі! Примерзлі трохи, але живі! Тарас поки в лікарні. Вони герої. Стягували ще непальця вниз. Подробиці хай розказує сам (у мене мурахи від того, що розповів), а я пішла ревіти від щастя, що Бог дав їм шанс! Щиро дякую всім за підтримку! Люди, ви неймовірні!", - розповіла згодом у соцмережах львів'янка Наталія Шелестак.

Нагадаємо, 14 травня львів'янин Роман Городечний підкорив найвищу вершину світу - гору Еверест. 11 травня туристична група вирушила із Базового табору, а за три дні уже побачила пік Джомолунгми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,30
39,40
EUR
42,80
42,93
PLN
9,85
9,90
Оголошення
live comments feed...