• Головна
  • Львів'яни розповіли, якою хочуть бачити вулицю Личаківську після реконструкції
16:39, 20 квітня 2018 р.

Львів'яни розповіли, якою хочуть бачити вулицю Личаківську після реконструкції

Львів'яни підготували звернення до ЛМР та "Львівавтодору" про те, які зміни, на їхню думку, варто внести до проекту реконструкції вулиці Личаківської. Про відповідну інціативу повідомила у соцмережах мешканка Личаківського району Анастасія Карп'як, разом із копією прохання про зміни, - інформує кореспондент сайту 032.ua.

Насамперед, львів'яни хотіли би побачити план реконструкції Личаківської, аби ознайомитися з проектом і, за необхідності, внести корективи до нього.

По-друге, відповідно до ДБН, просять облаштувати відкриті кишені на перенесеній зупинці громадського транспорту «Мучна» в напрямку до центру, оскільки на цій вулиці відсутня виділена смуга для маршрутного транспорту та наявний простір для облаштування заїзду.

Читайте також: Куди піти у Львові на вихідних

"Відсутність кишені та суттєво звужене дорожнє полотно, роблять неможливим об’їзд автобуса, що зупинився для посадки та висадки пасажирів. Як результат – разом з автобусом зупиниться решта транспорту, що рухається в напрямку центру. Схожу ситуацію з неможливим об’їздом автобуса, що зупинився та корки, які через це виникають, ми спостерігали рік тому по вул. М.Некрасова і дуже б не хотілось, щоб так було тепер постійно", - йдеться у тексті звернення. 

Львів'яни розповіли, якою хочуть бачити вулицю Личаківську після реконструкції, фото-1

Пропонується також ліквідувати або суттєво скоротити острівець безпеки на перехресті Личаківська - Мучна - Котика, аби звільнити місце для окремої смуги лівого повороту.

"У даному випадку острів безпеки на регульованому переході для пішоходів непотрібний, а для автобусів та автомобілів створює додаткові ускладнення руху, оскільки проїзд в напрямку Винник, Пасічної та Котика перекриватимуть автомобілі, що чекатимуть можливості лівого повороту на Мучну", - зазначили львів'яни.

Натомість, просять облаштувати подовжений тротуар з виступами на дорогу або острівець безпеки у місці нерегульованого пішохідного переходу Личаківська - Долішня та звузити проїжджу частину до 3 смуг (дві на виїзд та одну на в’їзд).

Читайте також: Театральний квітень: ТОП-6 захопливих вистав у Львові

Мешканці вулиці наполягають також, аби замінили ярусний тротуар на однорівневий поблизу будинку по вул. Личаківській, 109, оскільки він часто стає причиною падінь серед пішоходів. Автори звернення запевняють, що були випадки, коли після падіння в цьому місці, люди потрапляли до лікарні.

"Окремо хочемо звернути Вашу увагу на павільйон автобусної зупинки на підвищенні поблизу перехрестя Личаківська - Круп’ярська. Просимо опустити рівень зупинки до рівня пішохідного хідника. Оскільки дане підвищення замість того, щоб полегшувати захід людей до автобусів, виконує лише одну функцію: обмеження доступу до павільйону батьків з візочками та людей з інвалідністю", - підкреслили автори звернення.

Львів'яни наголосили і на відкритості питання організації зелених паркомісць вздовж газону. Як йдеться у тексті, разом із депутатами було надіслано клопотання з цього приводу, але було отримано відмову, оскільки за ДБН, не можна облаштовувати паркомісця менш, ніж за 10 метрів до стіни найближчого будинку.

Читайте також: 7 головних мистецьких виставок квітня у Львові

"Принагідно нагадаємо, що переважна більшість майданчиків для паркування авто у Львові, порушують ці норми, в тому числі і скандально відомі паркомісця під Гранд Готелем, автостоянка на Валовій та, зрештою, і кожна друга машина, припаркована у дворі будинку", - обурились львів'яни.

Окрім цього, пропонується прокласти по вулицях Мечникова, Лисенка й Личаківській велодоріжки, а також альтернативи - через Личаківський парк і парк "Знесіння".

І насамкінець, від ЛКП "Львівавтодор" вимагають контролювати безпеку пішоходів і виконання будівельних робіт, оскільки щоденно місцеві мешканці змушені обходити ділянку ремонту по піску та стежкою попри прірву (від перехрестя Долішня - Ніщинського), у той час, коли троуар слугує місцем складання бруківки та розташування будок ремонтників.

Нагадаємо, остаточно вулицю Личаківську у Львові планують відкрити для проїзду наприкінці літа 2018 року. Закрили на ремонт її наприкінці березня 2017-го.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #Личаківська #ремонт #032
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...