• Головна
  • Львів бере кредит у ЄБРР розміром 15 млн євро на придбання нових тролейбусів
15:42, 22 березня 2018 р.

Львів бере кредит у ЄБРР розміром 15 млн євро на придбання нових тролейбусів

Депутати ЛМР затвердили угоду про кредитне фінансування між Львівською міською радою, Європейським банком реконструкції та розвитку і ЛКП "Львівелектротранс".

Відповідне рішення вони прийняли у четвер, 22 березня, під час пленарного засідання Львівської міськради.

Нагадаємо, 16 березня  між Львівською міською радою, Європейським банком реконструкції та розвитку і ЛКП “Львівелектротранс” було підписано угоду про наміри щодо підготовки кредитного фінансування з метою реалізації проекту модернізації громадського тролейбусного транспорту Львова.

Відповідно до Угоди ЄБРР розглядає можливість участі в проекті шляхом надання ЛКП  “Львівелектротранс” довгострокового фінансування в сумі до 15 мільйонів євро ( транш на суму до 12.5 млн. євро, що буде наданий ЄБРР та транш на суму до 2.5 млн. євро, що буде наданий Фондом Чистих Технологій ЄБРР) під гарантії Львівської міської ради, які будуть надані відповідно до чинного законодавства України.

Планується, що погашати позику місто буде до 13 років, включно з трьохрічною відстрочкою погашення основної суми (для процентних платежів жодного пільгового періоду не передбачається).

Також банк спільно з Львівською міською радою та ЛКП “Ль вівелектротранс” планують звернутися до Інвестиційного фонду сусідства Європейського Союзу по грантове співфінансування в сумі до 2 мільйонів євро та до інших зацікавлених двосторонніх та багатосторонніх донорів.

Як повідомив під час пленарного засідання директор ЛКП "Львівелектротранс" та депутат Олег Береза, отримані  кошти спрямують на придбання нових тролейбусів, ремонт контактної мережі та трамвайного депо.

Додамо, що у четвер, 22 березня, депутати Львівської міськради також затвердили ухвалу згідно з якою  АТП-1 купить в лізинг 150 великих автобусів.

Читайте також на нашому сайті: Львівські депутати одноголосно підтримали ухвалу щодо використання червоно-чорного прапора.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ЄБРР #Львівелектротранспорт #транспорт #Береза
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...