• Головна
  • На Львівщині 24-річний чоловік, який ухилявся від служби в армії, отримав 1 рік тюрми
14:17, 21 березня 2018 р.

На Львівщині 24-річний чоловік, який ухилявся від служби в армії, отримав 1 рік тюрми

Чоловік отримував повістку з вимогою прибути до районного військомату для подальшого проходження військової служби ЗСУ, однак проігнорував її.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

В прокуратур зазначають, що 24-річний мешканець Турківськокого району Львівської області був придатний для служби в армії, що було визнано військово-лікарською комісією. 

Проігнорувавши повістку з вимогою прибути до районного військомату для подальшого проходження військової служби, він порушив статтю 1-шу Закону України "Про військовий обов’язок та військову службу», без поважних причин не з’явився".

І хоча під час досудового розслідування, на підставі ст.75 КК України, між прокурором та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості, Турківський районний суд визнав підсудного винним та призначив йому покарання у вигляді одного року обмеження волі.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року, Львівський обласний військкомат на своїй сторінці в соціальній мережі фейсбук опублікував список з 15 тисяч призовників, які ухиляються від призову. Згодом сторінку військкомату було заблоковано, однак військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко пообіцяв, що роботу сторінки буде відновлено, а списки призовників опубілкують знову. 

Згодом військового комісара Олександра Тіщенка Личаківський райсуд оштрафував на 5 000 гривень, після скарги з боку регіонального представництва уповноваженого ВР з прав людини на Львівщині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #новини #Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...