• Головна
  • Львівські творці міні-макету Тарасові Шевченку допустили помилку на 200 тисяч
18:01, 19 березня 2018 р.

Львівські творці міні-макету Тарасові Шевченку допустили помилку на 200 тисяч

На інформаційній табличці до міні-макету пам’ятника Тарасові Шевченку для незрячих допустили граматичну помилку в тексті.

Вартість макету з бронзи та граніту становить 200 тисяч гривень, - інформує кореспондент сайту 032.ua з посиланням на “Варту-1”.

Зверху біля міні-скульптури розміщена інформаційна табличка зі шрифтом Брайля, на якій випадковий перехожий помітив граматичну помилку, яка з урахуванням значення пам’ятки, недопустима.

Читайте також: На Старосамбірщині впав літальний апарат, яким перевозили контрабанду. ФОТО.

“Проходячи повз вирішив подивитися на міні-копію пам’ятника для незрячих. Випадково знайшов помилку у слові “особистостей”. Не знаю, як цього раніше ніхто не помітив і до цих пір нічого з цим не зробили, але на мою думку таких помилок не повинно бути. Це не табло оголошень і не напис на стіні. Це культурна пам’ятка, яка роками буде встановлена у самому серці нашого міста. Львів – це культурна столиця України і такі речі треба виправляти”, - зазначив Стас Бояновський.

Читайте також: Цілодобові аптеки Львова: перелік, адреси, телефони.

Зі слів голови ГО “Варта-1” Ігора Зінкевича, у Галицькій райадміністрації заявили, що знають про помилку, але коли збираються її виправити — невідомо, адже цю роботу має зробити підрядник, який виготовляв пам’ятник.

Нагадаємо, міні-Шевченка для незрячих встановили у Львові зовсім недавно — 12 лютого, але за цей час він переживає уже другий скандал. Перший інцидент трапився через тиждень після розміщення макета, 20 лютого, тоді пара невідомих жінок намагалася зірвати міні-скульптуру Тараса Шевченка з постаменту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #пам'ятки #скульптура #Шевченко #макет #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,13
39,22
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...