• Головна
  • Вінниця може продати Львову трамваї
08:16, 28 вересня 2012 р.

Вінниця може продати Львову трамваї

Вінниця має нагоду продати до 20 старих чеських трамваїв. Львівське трамвайно-тролейбусне підприємство «Львівелектротранс» планує розширити свій парк електротранспорту, закупивши на тендері тролейбуси та трамваї, що були у користуванні.

Вінниця може продати Львову трамваї, фото-1

Перші тендерні пропозиції мають розкрити уже 19 жовтня.

Теоретично, зайві для Вінниці чеські трамвайні вагони майже ідеально підійшли б Львову, де так само як у нас використовуються вузька колія. До того ж два вінницькі трамваї, які наше трамвайно-тролейбусне управління відремонтувало і подарувало Львову до Євро-2012, уже кілька місяців як курсують містом Лева.

Проте, чи буде 19 жовтня серед тендерних пропозицій вінницька – поки що не відомо.

- Остаточне рішення з приводу нашої участі в цьому тендері ще не прийняте, - каже начальник трамвайного депо вінницького трамвайно-тролейбусного управління Михайло Луценко. – Справа в тому, що ми ще не бачили тендерних умов. Можливо, Львів хоче капітально відремонтовані вагони. А у нас таких поки що немає, а щоб зробити ремонт – потрібен час.

Всього львівські транспортники планують до кінця 2013 року закупити 20 чеських тролейбусів Skoda 14Тр (або колишніх їх аналогів), що були у користуванні, а також 20 старих трамвайних вагонів КТ-4SU (Tatra-ІФ) або їх аналогів. Кожен з тендерів включає 20 лотів (тобто кожним лотом передбачена закупівля одного тролейбуса чи трамвая).

Сама ідея поділитися трамваями зі Львовом висить в повітрі, принаймні ще з зими. Після того як Львів провів транспортну реформу, питання браку електротранспорту стало особливо відчутним.

А от у Вінниці трамваї у надлишку. У 2010 році місто уже продало п’ять чеських вагонів Житомиру. Тоді ціна склала близько 220 тисяч гривень. А на капремонт двох чеських трамваїв, яке місто подарувало Львову, вінницьке трамвайно-тролейбусне управління витратило близько півмільйона гривень (по 250 тисяч кожен).

Відтак, теоретично, продавши зараз 20 трамвайних вагонів, вінницьке трамвайно-тролейбусне управління могло б отримати близько п’яти мільйонів гривень. Для Львова це теж був би непоганий варіант з врахуванням того, що новий чеський трамвай коштує близько 15 мільйонів гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...