• Головна
  • Біля “Арени-Львів” хочуть спорудити багатофункціональний комплекс
10:20, 25 вересня 2012 р.

Біля “Арени-Львів” хочуть спорудити багатофункціональний комплекс

Багатофункціональний громадський комплекс хочуть спорудити у Львові поблизу стадіону “Арена-Львів”. Про це йшлося під час прес-конференції у Львівському прес-клубі.

За задумом ініціаторів, цей комплекс поєднає в собі функції сучасного концертного залу, великого конференц-залу бізнес-класу, сучасного виставкового комплексу, якісного і, водночас, економного готелю. Концепція врахувала приклади діючих у США (High Point Fare), Європі (Fiera Milano) та Росії (“Крокус”) комплексів, а також те, що до Євро-2012 було зведено стадіон "Арена Львів", підготовлено певну інфраструктуру.

Реалізація проекту дозволить створити від 1500 до 3000 робочих місць, притягне додаткові кошти до місцевого бюджету, а також, сприятиме розвитку транспортної мережі міста загалом.

Як вказують ініціатори проекту, перша черга проекту включить в себе конференц-зал модульної структури, розрахований на відвідування від 1 000 до 9 000 осіб одночасно, виставковий комплекс із 2-ма або 4-ма павільйонами, виставковий зал, пристосований для демонстрації творів сучасного мистецтва, та комплекс харчування (фудкорт), здатний обслуговувати великий бенкет (до 5 000 осіб), та паркінг на 5 000 паркомісць.

Друга черга – це готель (3 зірки) місткістю орієнтовно 3 000 осіб одночасно та торгівельно-розважальний центр (ТРЦ), в якому передбачено продуктовий супермаркет, галерею магазинів різноманітної спрямованості, заклади для активного сімейного відпочинку (льодова ковзанка, ковзанка для роликових ковзанів, стіна для скелелазіння, боулінг і т. ін.), сучасний багатозальний кінотеатр та медіатеку. На всій території ТРЦ буде організовано безкоштовний доступ до мережі інтернет.

ІІІ та ІV черги можуть бути зведені, якщо виникне потреба розширення виставкових павільйонів. Вони матимуть таку саму структуру та функціональне зонування, як і виставковий комплекс першої черги.

Орієнтовні техніко-економічні показники:

Конференц-зал - 35 000 м.кв
Виставковий комплекс - 350 000 м.кв
Готель - 135 000 м.кв
ТРЦ - 300 000 м.кв

Щорічно учасниками цих виставок стають тисячі підприємств і фірм, виставки відвідують десятки тисяч львів’ян і гостей міста. У Львові також щорічно відбувається низка позапланових заходів. На усіх виставках спостерігається тенденція до збільшення кількості і розширення географії учасників, якісний ріст змісту і оформлення експозицій, рекламних матеріалів і засобів презентації, зростання кількості супутних заходів науково-практичного та культурного плану. Водночас подальше зростання низки виставкових заходів нині стримує відсутність відповідних виставкових площ.

"Зі свого боку, ми готові долучитися до створення виставкового центру у Львові, використовуючи наш багаторічний досвід, та наші партнерські відносини з виставковими центрами України та Європи. Враховуючи наші контакти з колегами за кордоном, ми готові виконати роль посередника при пошуку профільного інвестора", - сказав громадський координатор ініціативи Мирон Угрин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...