• Головна
  • Львівську площу відправили на торги
09:11, 11 вересня 2012 р.

Львівську площу відправили на торги

За один квадратний метр – 36 тисяч гривень, – саме за такою ціною обійдеться покупцю метр комунальної нерухомості Львова, придбаної на аукціоні з продажу комунального майна, що відбувся в п’ятницю, 7 вересня.

Як повідомили 032.ua в прес-службі міськради, за приміщення на 1-му поверсі у центрі міста по вул. Дорошенка,37, загальною площею 207,5 м.кв., переможець сплатить 6 мільйонів 900 тисяч гривень з врахуванням ПДВ.

В торгах взяло участь 7 учасників. Сума, запропонована переможцем, у 2,57 рази перевищила стартову ціну торгів - 2 млн 682 тис 320,40 грн. 

Нагадаємо, що за результатами попереднього аукціону, ціна метра квадратного іншого об’єкту комунальної власності була хоч і доволі високою, але меншою та складала 20 428,8 гривень.

Проведення аукціону -  послуги ліцитатора, вже кілька років поспіль, не коштують жодної гривні міському бюджету, а от нерухомість при цьому продається за ціною, що, зазвичай  перевищує початкову в рази

"Проведення аукціону -  послуги ліцитатора, вже кілька років поспіль, не коштують жодної гривні міському бюджету, а от нерухомість при цьому продається за ціною, що, зазвичай  перевищує початкову в рази, оскільки виконавець аукціону  зацікавлений у якнайдорожчому продажу об’єкта, бо в такому випадку збільшується і його винагорода, яку сплачує покупець", - розповів Євгеній Климкович, начальник управління комунальної власності м. Львова

Серед учасників аукціону були й переможці попередніх, це дає підстави стверджувати, що формується певна категорія інвесторів, які зацікавлені в інвестуванні власне у львівську нерухомість.

Варто зазначити, що аукціони з продажу комунального майна відбуваються у Львові все частіше. До 2007 року такий спосіб приватизації не використовувався майже зовсім. У цьому ж році аукціони поповнили бюджет  міста на 4 млн 722 тис грн. Зокрема, внаслідок продажу на аукціоні  будівлі  по вул. Шевській, 12, приміщень по вул.Головацького,5 та по вул.Горської 1, а це 10% загальних цьогорічних  надходжень від продажу комунального майна.

Наступний продаж трьох об’єктів на конкурентних засадах заплановано вже на 28 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,85
39,90
EUR
42,88
42,93
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...