• Головна
  • Про лайно, патріотизм, гнойових жуків та вибори
Тема для обговорення
10:00, 9 вересня 2012 р.

Про лайно, патріотизм, гнойових жуків та вибори

Тема для обговорення

Пам'ятаєте бородатий анекдот про двох гнойових жуків? Син запитує батька-жука: «Тату, ну чому одні жуки живуть в квітах, інші ховаються у високій траві, а ми все життя копошимося в цій купі гною? Ну невже ми теж не можемо жити, як інші жуки? »« Звичайно, можемо, синку, - відповів батько. - Але як же Батьківщина?»

Ми з вами сьогодні дуже схожі на цих самих жуків. Живемо в лайні, в убитих квартирах, на розбитих вулицях. Кожен день заходимо в страшні, обшарпані «парадні», ламаємо ноги на ямах і вибоїнах. Їмо дешеву хімічну їжу з супермаркетів. Мовчки дивимося на сірі, похмурі будинки. Терпимо ще совдепівське хамство у владних кабінетах та прийомних чиновників. І при цьому зобов'язані любити все це. Інакше як же? Інакше ти не патріот.

Сьогодні, слідуючи заповітам свого соціалістичного минулого, влада з особливою ретельністю, гідною кращого застосування, закликає всіх нас до патріотизму. Вам погано? У вас відбирають країну, мову, бізнес? Вам не вистачає грошей на оплату комуналки? Ви втратили роботу? Нічого, головне - любіть  Батьківщину.

 Нас прив'язують до нашого минулого, переконуючи в тому, що це і є справжній патріотизм. Відомий луганськийблогер Проктолог навіть нове поняття ввів - «луганський патріотизм», наївно вважаючи, що ситуація, коли не можна лаяти владу, дороги, корупцію, тому що це не патріотично, склалася тільки в Луганській області. Аж ніяк! З повною підставою про містечковий патріотизм можуть говорити і донеччани, і харків'яни, і криворіжці, і миколаївці.

Нас посилено змушують любити свою «купу гною», щоб не дай боже у нас не виникло бажання вилізти з неї і хоч якось змінити своє життя. І ми сидимо в ній, копошилися на своїх диванах, тупо встромляючи в телевізор, і робимо з себе псевдочістюль, які хочуть бути в стороні від політики, бо там лише бруд. І знати нічого не хочемо про те, що сьогодні в українців залишився один єдиний шанс впливати на процеси, що відбуваються в країні, - це вибори.

«Фу! - прямо чую у відповідь по той бік монітора від «аполітичних» ледарів. - Всі політики - злодії і негідники, і ми не хочемо брати участь у цьому маскараді ». І не беруть участь. Розумні, адекватно мислячі, серйозні люди віддають право вибору 70-80-літнім бабусям, що живуть ще при комунізмі, алкоголікам і дармоїдам, які приходять на дільниці, щоб продати свій голос і купити пляшку горілки. Це вони вибирають, якою бути нашій країні. Їм все одно, в якій купі гною сидіти. А вам?

Сьогодні в соціальних мережах і на міських форумах тема виборів - одна з найбільш обговорюваних. Йти чи не йти на вибори, і якщо так, то за кого голосувати? Ці питання багатьом не дають спокою. Можливо, думки блогерів, форумчан, активних користувачів соціальних мереж з різних регіонів України допоможуть і вам знайти на них відповіді.

Житомир.Форум. Генералісімус: «Каждый раз я с ужасом жду украинских выборов. Боюсь, что получится, как у Стругацких: "Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят черные"».

Львів. Особистий блог Chaypay: «Нагряне листопад 2012, і ось уже будуть вибори, на які, як я чув, Янукович і його команда уже готують БТР-и і омонівців з іншими осоружними для розгону невдоволених виборців... Спілкуюсь з людьми і часто чую фрази в стилі "нема за кого голосувати", "не піду на вибори", "за кого не проголосуй, а вийде те саме" і т.п. Чесно кажучи, нудить мене від подібного ставлення до виборчого процесу, яким би фейспалмовим він не був в Україні. З таким attitude-ом українці точно не будуть мати держави. Ось що я скажу вам, шановні, з цього приводу.

Як на мене, то вас, людоньки, глобально наї…и  риги. Ригам вигідно, щоб ви, західняки, сиділи дома,  а не голосували за опозицію. Якщо опозиція така х…ва, то якого милого Янукович так її нелюбить? чому тоді він так кіпішує? Взагалі, який йому смисл фальшувати вибори,  якшо опозиція - його друзі? Так нєтушкі, виходить, опозиція, хто б не булла, - конкуренти Януковича.  І він  боїться  за свою жопу, бо його можуть посадити... він ж Тиму саданув практично нізащо.

Проблема в тому, що люди з вищою освітою, замісто того, щоб обирати менше зло (як би прикро це не звучало, але це єдиний розумний вихід), кіпішують в себе на кухні і кидаються тарілками, в результаті мовчанням своїм і бездіяльністю голосуючи за ЯНУКОВИЧА. Так-так,  я не знаю, в чому їх психопроблема, але я таких людей сотнями бачив і з десятками говорив - то точно, і кожен з них знайде 1000 причин,  щоб не піти на вибори або проголосувати проти всіх. Що сталось з вами, люди? Де ум-разум? Чи, може, це банальне небажання брати на себе відповідальність? Небажання приймати участь у долі своєї країни? Якщо так, то жаль і напевне соромно. Адже це ж саме та левова частка населення, яка може подолати той 5-процентний бар’єр між Я і Т. яка може забрати кермо в Я. І чомусь ці люди сидять як щурі і замість того, щоб проголосувати, опускають руки. … Я думаю, що пора все ж таки зібратись і проголосувати за конкурентів ПР. За ОО. Що б хто про них не казав, але вони - це єдина політсила, яка має можливість хоч мінімально міняти хід подій у ВР».

Донецьк. Форум. 11Staind: «Что для вас хуже - болтуны или уголовники? Олигархи или воры в законе?

Хотя знаете - это очень хорошо, что ПР все-таки прорвалась во власть, и на Донбассе наконец-то увидели, кто они есть такие на деле.

Пусть ПР снова оккупирует Раду, как это обстоит сейчас, пусть Янык будет президентом еще один срок. Украине для прогресса и шага вперед нужен хороший пендаль, и ПР обеспечит Украине такой пинок».

 Житомир, Твіттер. Серьога: « В нашей стране выборы напоминают выкуп невесты: все знают что выкупят, но обычаи, традиции…»

Харків. Форум. «Луценко»: « Выбирать некого, а тратить свое время, что бы выбирать из того, чего не хочу - не буду. Ты пришел на базар, а нет тех туфлей, один ширпотреб стоит, которого и так хватает. И что, опять фигню  брать? Так мы не настолько богаты, чтобы покупать дешевые вещи».

Донецьк. Форум. Diverlin: «Возлагались надежды, надежды не оправдались. Выбор действующей власти сродни соглашению «народ согласен с текущим положением вещей, продолжайте дальше воровать, олигархи». Кстати, аполитичные люди очень выгодны власти: пусть хорошие люди туда не лезут и не мешают бесчинствовать. То,  что нет других сильных кандидатов, -  это уже другой вопрос. Как по мне, их нужно всех нафиг оттуда. Машешь кулаками в ВР? Значит, бандит, нафиг из политики. Нет декларации? Бандит, нафиг из политики, МРТ мозга показало,  что альтруистические отделы мозга недоразвиты? Бандит, нафиг из политики. У нас полно умной молодёжи,  которая любит Украину, но которая в ВР не попадёт,  ибо туда трудоустраивают не за без $, кто это придумал - тоже нафиг из политики».

Житомир, форум. Генерал-майор:  «Як на мене, єдиним конкурентом ПР нині є сама ПР, а саме окремі вчинки, як верхньої вертикалі влади, так і вчинки провладних самодурів на місцях.

БЮТ нині не має такої сили, як раніше. «Фронт змін» для мене - це карманна опозиція, і мене поки що в зворотньому важко переконати. КПУ - це вже не смішно,  і не через комуністичні ідеї, а навпаки, через їх відсутність. Литвинівці це не конкурент ПР. «Свобода» - бізнес-проект, а не партія, тому ніякої противаги провладній партії вона не даватиме. У СПУ ВЕЛИЧЕЗНА криза.
Нині створює  ілюзію опизиційності та підйому рейтингів партія Королевської, але вона більше готується до виборів Президента України. Гриценко, Ляшко, «Наша Україна» і т.д. - взагалі мають дуже мало шансів потрапити до парламенту».

  
Одеса.  Форум. Bugsy Siegel: «Это единственное, чем я могу насрать власти, а равно и оппозиции. Не дать им явку, не дать легитимности этому фарсу, который устраивают, кстати за наши же деньги. Не вижу достойных, да и просто нормальных не вижу, а голосовать за это животноводство не могу. Графу "против всех" у меня украли, мне нечего делать в этой груповухе. Ложил я на эти выборы, на выбираемых, а также на выбирающих. Кстати, Ницше их назвал "голосующий скот", провидец, блин».

Харків. Форум. Hellfire: «В моём доме добрая треть жителей - алкоголики и наркоманы. Люди, которые за бутылку готовы на всё, в т.ч. отдать свой голос на выборах. Маленькие люди, которые вершат большую политику своими голосами.

Пару лет назад на форуме  был опрос: за сколько вы продадите свой голос. Средняя цена получилась около 150 гривен. Примерно две трети проголосовавших были готовы продать свой голос.

Мёртвые души голосуют вУкраине целыми кладбищами. Вот такие политически активные люди,
современные подростки-гопота, которые идут на выборы "по приколу, заодно пивка возьмём" - они опускают в урну избирательный бюллетень, который решает судьбу каждого из нас. Я как-то разговаривал с такими ради интереса. Чел честно признался, что прочитал единственную книгу в жизни - «Робинзон Крузо» в переводе Чуковского. В 20 лет. Одну единственную книгу. Сказку. И он имеет право голоса.

«Вы все ещё считаете, что возможность голосовать должна быть правом, а не привилегией?»

Маріуполь. Блог. Володимир Бабкін: «У меня в очередной раз спросили: за кого я пойду голосовать? И очень удивились, когда я сказал, что не пойду голосовать, причем не пойду не потому, что мне лень, а потому, что я принципиально не вижу, за кого голосовать, не вижу смысла портить бюллетень и вообще участвовать в этом фарсе…

На чем базируется моя позиция? Первое. Политическая карта Украины не имеет ни одной реальной партии, которая бы не стремилась привести Украину в Европейский Союз. А я считаю, что затея с ЕС смертельно вредна для развития, да и для простого выживания этой земли и народа на этой земле. Все влиятельные политические силы (какие бы лозунги они временами не провозглашали) хотят в Европу, потому что туда хотят спонсоры этих партий. А спонсоры хотят спокойной сытой жизни, без рисков национализации всего приватизированного достояния. Обеспечить эти гарантии может только ЕС. Стремление в сторону России не имеет смысла для спонсоров по двум причинам – пример Ходорковского показывает, что все могут забрать в любой момент сами власти, плюс политическая ситуация в России не гарантирует, что в один прекрасный момент не произойдет смена власти и национализация всех стратегических отраслей. Оно им надо?
Поскольку ИМ ВСЕМ не нужно то, что нужно НАМ, то я не вижу смысла в выборе емкостей с дерьмом, какого бы цвета не были эти емкости.
Второе. Приходить и разными путями портить бюллетень не имеет смысла, потому что места в парламенте распределяются среди прошедших в парламент пропорционально поданным голосам ЗА. Испорченные бюллетени просто аннулируются, а значит, и мой голос будет распределен пропорционально между всеми. Более того, даже если я не пойду на выборы – это никак не повлияет на распределение мест в парламенте и соответственно на выбор пути для Украины.
В этом и заключается главная ловушка так называемой представительской демократии – ты голосуешь не за что хочешь, а за что тебе дают. Миллионы людей хотят одного, а голосовать им дают только за другое. Именно поэтому я называю это фарсом, в котором не хочу принимать участие.
Каков выход из этой ужасной ситуации? Как минимум каждый должен осознать наличие обмана. Объяснить суть обмана своим друзьям и знакомым. И когда достаточно большая масса людей осознает проблему - общество само найдет пути к осуществлению своих потребностей, а не потребностей «элиты».

Днепропетровськ. Блог в «Лицах». Володимир Степаненко: « Насправді, ПР+ «Батьківщина»+ «Фронт» +НУНС+КПУ+……= ОЛІГАРХІЯ. …

Про яке «народовладдя» чи «місцеве самоврядування», про яку опозицію може вестись мова?

Виходить, що спільнота генетичних паразитів, надягнувши личини різних партій, кількома колонами ввійшла в місцеві ради і «развєла нас как котят».

Попереду вибори до Верховної Ради.  Велике в малому…

 Думаймо:

 – ось чому провладні і опозиційні депутати дружно проголосували за скасування графи «проти всіх» у виборчому бюлетені. Тепер, за кого б ми не голосували, ми проголосуємо за ОЛІГАРХІЮ;

– ось чому Чечетов гарантує створення конституційної більшості у Верховній Раді;

 – ось чому ПР і Янукович гарантують чесний підрахунок голосів і навіть «зверху» (Рибачук) зініціювали рух «Чесно» – їм вкрай потрібна  ЛЕГІТИМНІСТЬ ДЛЯ УЗАКОНЕННЯ СВАВОЛІ.

Так чому ж тоді вони так публічно гризуться і поливають брудом один одного?

Просто всередині олігархічного клану йде боротьба за  особисту  присутність на верхівці влади, зокрема для захисту від рейдерства і рекету. Нас знову «развєдут, как котят»?

Вихід є. Забезпечити максимальну явку на голосування. Закреслити шулерський бюлетень і жирно написати: «проти всіх», або те, що вам наболіло (таким чином ми делегітимізуємо владу). Потім здійснити перезаснування держави прийняттям Народної Конституції через референдум за народною ініціативою.

І ми це обов’язково зробимо».


Запоріжжя, «Фейсбук». Відомий у місті музикант  Арсен  Мирзоян написав на своїй сторінці:  «Эти выборы – это не выбор меньшего зла. Это выбор между п*цом и неизвестностью.
Поэтому, даже если окажется, что Тягнибок по ночам пьет кровь русскоязычных младенцев, Турчинов спит в гробу, Яценюк втыкает иголки в куклу Тимошенко, а Кличко плачет, слушая шансон, я все равно скажу: нужно голосовать за проходные оппозиционные партии, какими бы они ни были. Нет ни одной партии, которая приведет нас в рай. Зато есть партия, которая уже ведет нас в ад. Нужно ли ей помогать?»

Йти чи не йти на вибори - особиста справа кожного. Голосувати чи не голосувати - вирішувати вам. Головне, щоб потім всім нам не довелося голосити по втраченій країні ...

Стас Ребрик

P.S. Можливо, інфографіка про деякіх депутатів і кандидатів, підготовлена фахівцями «Чесно», допоможе вам визначитися з вибором.

 1

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...