• Головна
  • У Львові телефонних терористів відправили за грати
10:07, 8 вересня 2012 р.

У Львові телефонних терористів відправили за грати

У 2012 році до кримінальної відповідальності притягують 10 «псевдомінерів», які надсилали фальш-повідомлення про мінування об'єктів.

Загалом цього року у Львові та області зафіксовано 13 повідомлень про замінування. Жодне з них, на щастя, не підтвердилось, інформує прес-служба обласного управління внутрішніх справ. Щоправда збитки, які наніс кожен з «псевдомінерів» є значними. Адже для перевірки кожного з таких повідомлень виїжджає багато служб міліції, а ще - пожежники та медики. Тому лише один такий виїзд на місце події коштує державі декілька тисяч гривень. 

Такі «жарти» анонімів подекуди є вкрай жорстокими, адже від них іноді на межі життя і смерті може опинитися людина. До прикладу, 22 лютого молодий чоловік повідомив правоохоронців про закладену вибухівку в одному з корпусів Львівського військово-клінічного госпіталю Міністерства оборони України, який розміщений у Львові на вулиці Чехова. При цьому він сказав, що вибухівка спрацює о 12.00. Відповідно у медзакладі розпочали термінову евакуацію хворих, у тому числі тих, за життя яких боролися лікарі. 

Варто відзначити, що правоохоронці затримують практично 100% анонімних «мінерів»: їм загрожують як великі штрафи, так і в’язниця. Зокрема, усі порушені цьогоріч кримінальні справи за ознаками частини 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) передбачають покарання у вигляді накладання штрафу і навіть позбавлення волі.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...