• Головна
  • «Те, що стосується Української революції – це наше право та наші національні інтереси», - Синютка про ситуацію з Шереметою
19:06, 21 листопада 2017 р.

«Те, що стосується Української революції – це наше право та наші національні інтереси», - Синютка про ситуацію з Шереметою

20 листопада голова Львівської ОДА Олег Синютка зустрівся із Генеральним консулом Польщі у Львові Рафалом Вольські, аби обговорити ситуацію, яка трапилась на кордоні зі Святославом Шереметою.

Під час зустрічі очільник Львівщини наголосив на важливості перегляду рішення щодо Святослава Шеремети, - інформує кореспондент сайту 032.ua із посиланням на прес-службу Львівської ОДА.

«Ми нікому не дамо ревізувати нашу історію. Підручники з історії України не будуть писатися ні в Москві, ні в будь-якій іншій столиці світу. Підручники з історії України, на жаль, написані кров'ю українських патріотів і це наша внутрішня справа, наші національні інтереси як трактувати ті чи інші події. І те, що стосується Української революції столітньої давнини, УПА, Голодомору та інших історичних подій – це наше право та наші національні інтереси», - наголосив Олег Синютка та додав, що польська сторона повинна переглянути рішення щодо Святослава Шеремети як запоруки добросусідських стосунків між країнами.

Нагадаємо, 18 листопада відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій, Святослава Шеремету не пропустили через українсько-польський кордон у Польщу.

Шеремета прямував у складі української групи до польського міста Ланцут, аби відвідати поховання вояків УГА і Армії УНР на українському військовому цвинтарі. Автобус з українцями пропустили, а Святослава попросили зачекати.

Раніше у мережі з’явилася неофіційна інформація, що Святославу Шереметі і Володимиру В’ятровичу заборонений в’їзд до Польщі. Аби полегшити напруження в українсько-польських стосунках, ініціативна група львів’ян запропонувала перейменувати одну з вулиць міста на честь Яцека Куроні.

Згодом на інформаційному порталі депутатів Львівської міськради з'явився проект ухвали про перейменування вулиці у Львові в честь Яцека Куроня.

Читайте також на нашому сайті:

На місці криївки Романа Шухевича, неподалік парку «Знесіння», встановили пам’ятний знак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Львівщина #новини #Синютка #Шеремета #Вольські #кордон #Польща #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...