• Головна
  • Королевська продає "Львівську вугільну компанію", - ЗМІ
16:05, 15 травня 2017 р.

Королевська продає "Львівську вугільну компанію", - ЗМІ

Депутат "Опозиційного блоку" Наталія Королевська виставила на продаж ПАТ "Львівська вугільна компанія", що володіє центральною збагачувальною фабрикою "Червоноградська".

Про це пише «Економічна правда» з посиланням на своє джерело на ринку.

Пропозиції про покупку цього підприємства отримали всі ключові гравці: "ДТЕК" Ріната Ахметова, "Донбасенерго" Олександра Януковича і неофіційний куратор державної вугільної галузі Віталій Кропачев, у власності якого перебувають три ЦЗФ Януковича - "Україна", "Росія" і "Комсомольська".

У розмові з ЕП Кропачев підтвердив цю інформацію. "Пропозицію (про покупку "Львівської вугільної компанії" - ЕП) я отримав десь півтора місяці тому", - сказав він.

Кропачев відмовився уточнити ціну пропозиції, але повідомив, що зараз вона не відіграє основну роль у прийнятті ним остаточного рішення з цього приводу.

"Завищеної ціни немає. По цій фабриці потрібно зрозуміти, для чого її взагалі можна використовувати: у неї жахливий технічний стан, а ресурсу (вугілля - ЕП) немає", - сказав Кропачев.

Нагадаємо, за даними видання Наші Гроші, у 2008 році у новоствореному ВАТ «Львівська вугільна компанія» держава отримала 37,58% акцій, а основний пакет акцій понад 62% належав орендарю ЗАТ «Львівсистеменерго». У 2009 році акції ЗАТ «Львівсистеменерго» були розділені між кількома фірмами. Сьогодні приватними акціонерами є ТОВ «Вантажно-транспортне управління», ТОВ «Іфорас» і «АСП Трейд Груп». Усі вони зареєстровані в окупованому бойовиками Луганську і відносяться до сфери впливу нардепа від «Опозиційного блоку», екс-міністра соцполітики Наталії Королевської.

У 2004-2006 роках до складу засновників кількох луганських компаній, які тоді володіли акціями ВАТ «Львівська вугільна компанія», входив Юрій Солод, чоловік луганчанки Наталі Королевської. Нині Солод і Королевська є народними депутатами від «Опозиційного блоку».

Більше новин про життя Львова та області читайте ТУТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...