• Головна
  • Сьогодні лише 15- 20% сміття вивозять на полігони Львівської області
16:30, 27 квітня 2017 р.

Сьогодні лише 15- 20% сміття вивозять на полігони Львівської області

Станом на сьогодні лише 15- 20% сміття вивозиться на полігони, що розташовані на території Львівської області.

Про це під час пленарного засідання Львівської міськради повідомив міський голова Львова, Андрій Садовий.

"Сьогодні в області приймається можливо 15-20%, все інше область сьогодні поки не готова приймати. Тому дуже важливо пройти цей етап. Сьогодні, наприклад, пан Рудницький їде в Рава-Руську, там також разом з ним їдуть представники з обласної адміністрації. Невеликий об’єм, але можливо будуть приймати. В Червонограді також домовились про невеликий об’єм – 10 тонн в день готові приймати. Будемо інформувати громадськість про ті міста, які готові співпрацювати. Там, де є проблеми, будемо разом думати і їх вирішувати.

Одну машину Дрогобич приймає, буквально кілька машин приймає Буськ, Червоноград поки нічого не приймає. Можливо, буде Стрий трохи приймати. Ситуація поки складна», - розповів Андрій Садовий. 

Нагадаємо, у п’ятницю, 21 квітня, за участю віце-прем’єр-міністра України у Львові було підписано Меморандум про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування, на території яких розташовані полігони/звалища захоронення твердих побутових відходів, щодо поводження з ТПВ, які утворюються у Львові.

Сьогодні депутати затвердили меморандум про вивіз сміття зі Львова на полігони області.

Згідно з меморандумом сміття зі Львова будуть приймати 19 міст Львівщини впродовж наступних двох років. За цей період міська влада Львова сподівається збудувати сміттєсортувальний комплекс.

Вартість 2-річної угоди за різними оцінками становить близько 200 мільйонів гривень. ЛМР має виділити 140 млн гривень, а ще  60 млн грн – Львівська обласна рада.

Як раніше писав 032.ua,  зараз найгірша ситуація із вивезенням сміття у Львові є у Шевченківському районі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...