• Головна
  • Який бізнес зараз можна купити у Львові?
Новини компаній
15:00, 5 квітня 2017 р.

Який бізнес зараз можна купити у Львові?

Новини компаній

Український ринок продажу готового бізнесу відчуває пожвавлення, багато в чому це обумовлено тим, що валютний курс відносно стійкий і прогнозуємий. Якщо розглядати західну частину України, то без усякого здивування можна виявити, що найбільшу кількість угод в купівлі-продажу бізнесу здійснюється у Львові - економічному і культурному центрі цієї частини країни. Для безлічі жителів України Львів асоціюється в першу чергу з пам'ятниками архітектури, з багатою культурною спадщиною, з музеями і т.д. Однак, будучи помітним індустріальним центром країни, при населенні в 723 тис. мешканців, Львів - одне з небагатьох в Україні міст із завидним рівнем ділової активності, а, отже, з насиченим ринком продажу готового бізнесу.

Ціновий діапазон виставляємого на продаж бізнесу приблизно такий же як і в інших великих містах: починаючи від 500 доларів і до мільйонів доларів. За відомих причин користуються найбільшим попитом найбільш дешеві цінові пропозиції. Найбільшу увагу потенційних покупців отримує бізнес вже діючий і з прийнятними термінами окупності. Загальна кількість пропозицій надзвичайно велика, кожен день публікується з десяток оголошень.

В силу того, що в безлічі сфер ринки вже давно сформувалися, а конкуренція часто на вельми напруженому рівні, інвестор все частіше схиляється саме до покупки готового і конкурентоспроможного бізнесу з уже сформованими нематеріальними активами замість ідеї відкриття бізнесу з нуля, де більше ризиків і витрат. Так, наприклад, в місті безліч кав'ярень і ресторанів, це цілком зрозуміло, адже попит дуже високий, але й конкуренція надзвичайно висока, тому для завоювання клієнтури «з нуля» доведеться створити щось унікальне, що не загубиться в достатку вже сформованого і утвердженого різноманіття.

Не можна не відзначити, що місто є лідером в Україні за кількістю туристів. Щорічно місто відвідує понад 1 млн. туристів, при цьому середній бюджет зарубіжного туриста становить 646 євро, а українського - 282 євро за весь час перебування. Тому нерідко пропозиція покупки бізнесу, так чи інакше пов'язаного з туристичною галуззю, може бути досить вигідним і перспективним варіантом вкладення коштів. Придбання торговельної точки, що знаходиться в місці з насиченим туристичним потоком (а, значить, і з великою купівельною спроможністю) цілком здатне виправдати себе за допомогою якнайшвидшої окупності.

За останні роки Львів став одним з передових центрів IT-технологій в Україні та Східній Європі. Примітно, що в місті живе не більше 2% населення України, але при цьому кожен 4-й програміст працює у Львові. Тому тут працює безліч IT-компаній самих різних розмірів, частина з яких іноді виставляється на продаж. Як правило, найбільш дешеві пропозиції в IT-сегменті - інтернет-магазини, студії веб-дизайну, недавно сформовані стартапи. Слід зазначити, що незважаючи на щільну локальну концентрацію IT-компаній, безліч їх продуктів і послуг поставляється без прив'язки до географії (в т. р. на закордонні ринки), а тому локальна конкуренція часто відсутня. Для виставленого на продаж бізнесу в сфері інформаційних технологій характерні терміни окупності, які значно нижче, ніж в бізнесі інших категорій - в основному за рахунок того, що основну цінність становлять нематеріальні активи.

Ознайомитися з найцікавішими пропозиціями можна за посиланням: купити бізнес у Львові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...