• Головна
  • Прокуратура підозрює посадовців міської ради у недбальстві на 40 мільйонів гривень
10:36, 29 березня 2017 р.

Прокуратура підозрює посадовців міської ради у недбальстві на 40 мільйонів гривень

Прокуратура Львівської області виявила недбалість у діях службових осіб ЛМР, що завдало збитки бюджету на суму 40 млн гривень.

Про це 032.ua повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

За інформацією прокуратури, у 2007 році ЛМР не маючи відповідних повноважень, уклала договір  купівлі-продажу права оренди земельних ділянок та обʼєкту комунальної власності по вул.І.Федорова, 23, 28 з ТОВ «Українські інвестиційні системи», за якими товариством було сплачено 19 млн грн. Однак згодом рішення мерії були скасовані судом. 

Через це,  ТОВ «Українські інвестиційні системи» звернулось до господарського суду в Києві з позовом до ЛМР  Управління комунальної власності,  Департаменту економічної політики Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації про визнання недійсними вказаних договорів та стягнення сум, з урахуванням інфляції та процентів за користування чужими коштами.

Суд задовльнив позов компанії та прийняв рішення стягнути з міськради Львова 59,8 млн гривень, а ще плюс 12 мільйонів грн мають сплатити мерія спільно із  Управлінням комунальної власності департаменту економічної політики ЛМР. 

Однак 27 жовтня минулого року, мерія Львова та ТОВ «Українські інвестиційні системи» уклали мирову угоду, згідно з якої компанія отримала 59,7 мільйонів гривень. 

Тепер органи прокуратури підозрюють, що чиновники Садового  уклавши згадані договори з порушенням чинного законодавства, завдали збитків місту на суму понад 40 мільйонів гривень.  

Крім того, в мировій угоді між ЛМР та ТОВ «Українські інвестиційні системи» зазначено, що мерія має викупити в компанії обʼєкт незавершеного будівництва на вулиці Федорова 23 та 28, а ціна викупу складає 36 мільйонів гривень. 

Наразі за даним фактом органи прокуратури проводять розслідування. 

Нагадаємо, що напередодні міський голова Львова Андрій Садовий поскаржився на допити посадовців мерії з боку правоохоронних органів. А минулого року  силовики проводили обшуки в міській раді Львова у зв’язку з досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні щодо можливих неправомірних дій з боку службових осіб Львівської міської ради. 

Читайте також на нашому сайті:

ДТП і евакуйовані автомобілі: як відбувається об’їзд вул. Личаківської по Некрасова.

Поблизу Львова сталася жахлива аварія: фото та подробиці із місця ДТП.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #новини #Lviv
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...