• Головна
  • Літній відпочинок в Єгипті: все включено і небезпека теж
Новини компаній
09:00, 23 березня 2017 р.

Літній відпочинок в Єгипті: все включено і небезпека теж

Новини компаній

У розпал курортного сезону на єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх українську туристку підкосила важка хвороба. Тільки завдяки злагодженим діям близьких, лікарів і страхової компанії її вдалося повернути додому для лікування.

Єгипет - країна стародавніх пірамід, теплого моря і забавних верблюдів. Це одне з найпопулярніших місць літнього і зимового відпочинку серед українських туристів. Багато людей, які мріють провести відпустку в Єгипті, не здогадуються, що ця екзотична країна небезпечна для приїжджих.

Експерти з безпеки вважають, що Єгипет небезпечний для туристів. Узбережжя Червоного моря отримало рейтинг «середньої» небезпеки для мандрівників на карті Travel Risk Map 2017. Шикарні готелі на березі моря здаються оазисами стабільності і безпеки серед пустелі. Втім, навіть там з українськими туристами відбуваються трагічні історії.

На курорті Шарм-ель-Шейх влітку 2016 року відпочивала молода пара - Юлія та Олександр. 2 серпня, в останній день перед відльотом додому, у дівчини раптово і сильно погіршилося самопочуття. Чоловік Юлії звернувся за допомогою до лікарів в аеропорту, але вони не змогли встановити діагноз і допомогти дівчині. Оскільки страхування в Україні обов'язково для людей, які виїжджають за межі країни, у Юлії була медична страховка. Олександр звернувся до асистуючої компанії, яка організовує лікування застрахованих туристів за кордоном.

Співробітники Асистант, як і годиться в таких випадках, направили дівчину в клініку для детального обстеження. Лікарі госпіталю Sharm International поставили важкий діагноз - вірусний енцефаліт. 4 серпня про це стало відомо співробітникам компанії VUSO, де застрахувала життя і здоров'я молода пара. Компанія в повному обсязі оплатила медичні послуги для своєї клієнтки. 8 серпня Юлію переправили в Україну - на санітарному літаку в супроводі двох лікарів. VUSO оплатила сім'ї Юлії та Олександра цю недешеву послугу.

Перед поїздкою Юлія і Олександр придбали стандартні поліси медичного страхування у партнера компанії VUSO - туристичного оператора. За умовами придбаних ними полісів, сума страхового відшкодування лімітована $ 20 тис. Витрати на лікування і транспорт перевищили $ 30 тис. Компанія VUSO заплатила $ 5838 за стаціонарне лікування в госпіталі Sharm International і € 12680 - за переліт в Україну. Родичі дівчини зібрали гроші у близьких і знайомих, щоб покрити частину витрат за повернення додому.

Стандартна страховка для візи або відпочинку за кордоном, яку клієнти замовляють в представництвах або на сайті VUSO, забезпечує страховий захист з покриттям 30 тис. євро. Клієнт може збільшити ліміт до 50 або 60 тис. євро і тоді вартість поліса підвищується на 25-30%. Наприклад, страховка на тиждень до Єгипту вартістю 195 грн гарантує покриття € 50 тис. Або 1,4 млн грн (при курсі 28 грн за євро). Страхове відшкодування в 7180 разів більше, ніж вартість поліса.

Експерти і досвідчені туристи радять замислитися про важливість страховки людям, які планують провести відпустку під жарким єгипетським сонцем. Головний критерій вибору - не низька вартість поліса, а надійність компанії. Проявляється вона у виконанні зобов'язань перед клієнтами і співпраці з кращими асистуючими компаніями і зарубіжними клініками.

Через півроку після повернення Юлії додому, все ще триває її реабілітація при підтримці родичів, друзів і лікарів. Родинуі чекають великі витрати на подальше лікування: близькі дівчини сподіваються на допомогу небайдужих людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...