• Головна
  • Про це варто знати: які ухвали прийняли депутати обласної ради у вівторок, 7-го березня
Огляд
15:05, 8 березня 2017 р.

Про це варто знати: які ухвали прийняли депутати обласної ради у вівторок, 7-го березня

Огляд

У вівторок, 7-го березня, обласні депутати зібралися на чергове пленарне засідання обласної ради. Цього разу робота депутатів вийшла доволі цікавою, однак суперечки нікуди не поділися.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua. 

Суперечки між народними обранцями розпочалися за кілька годин після початку роботи сесії. Непорозуміння виникли під час розгляду питання про приватизацію об'єктів спільної власності територіальних громад області. Справжній конфлікт в обласній раді розгорівся після того, як в перелік об'єктів для приватизації способом викупу, було внесено приміщення відомого супермркету на площі Ринок,32.  

Проти цього виступили депутати фракції Свободи" та "Самопомочі", які заблокували трибуну та зірвали роботу сесії. Після тривалих переговорів із лідерами фракцій, голова облради Олександр Ганущин заявив, що це питання розглядатимуть під час наступного пленарного засідання. Лише після цього робота сесії була відновлена.

Цього ж дня обласні обранці відмовилися голосувати за проект про реорганізацію фтизіатричної служби. Згідно з проектом, передбачалася ліквідація  Львівського протитуберкульозного диспансеру, обласної лікарні позалегеневого туберкульозу та Самбірського протитуберкульозного диспансеру, однак голосів для цього забракло.

Про це варто знати: які ухвали прийняли депутати обласної ради у вівторок, 7-го березня, фото-1

Блокування трибуни, сварки та суперечки - звичайно не дуже пасують людям, яких народ обирав для того, аби вони вірою й правдою служили для свого народу. Однак пояснити відмову депутатів прийняти ініціативу щодо модернізації шахт ДП "Львівугілля", неможливо ніяк. 

Із такою ініціативою до депутатів звернувся іхній колега-депутат від фракції "Свобода" в облраді Михайло Нискогуз. Він запропонував негайно виділити кошти  на модернізацію устаткування, засобів індивідуального захисту для шахтарів, та на екологічні проекти, пов’язані з ліквідацією наслідків закриття вугільних шахт ДП "Львіввугілля". Однак депутати таку ініціативу не підтримали. Біда в тім, що обласні чиновники таку ініціативу не підтримали, і за неї проголосували. 

Зазначимо., що 2-го березня на шахті "Степова", що поблизу Червонограда, стався вибух газометану, внаслідок якого загинули 8 гірників, а більше 20 людей опинилися на лікарняних ліжках.

Про це варто знати: які ухвали прийняли депутати обласної ради у вівторок, 7-го березня, фото-2

Говорили депутати і про багатостраждальний обласний перинатальний центр, який ремонтують із 2013 року. Визнали, що грошей для продовження робіт замало, тому вирішили звернутись за допомогою до міської ради Львова. Власне, на реконструкцію медичної установи область просить 20 мільйонів гривень. Та от чи допоможе Львів із грошима наразі невідомо. 

З ініціативою підтримати фінансово родини загиблих та травмованих гірників внаслідок трагічних подій на шахті "Степова", до депутатів звернувся губернатор Львівщини Олег Синютка. За його словами, 8 родин загиблих гірників можуть отримати по 100 тисяч гривень додатково, 9 гірників, які отримали важкі травми під час вибуху отримають по 60 000 гривень, ще шістьом гірникам із травмами середнього ступеня важкості, виділять по 40 000 гривень, а 20 тисяч отримають ті працівники шахти "Степова", які отримали легкі поранення. Варт зазначити, що депутати таку ініціативу підтримали. 

Про це варто знати: які ухвали прийняли депутати обласної ради у вівторок, 7-го березня, фото-3

Читайте також на нашому сайті:

Юлія Адмірал: Казати, що День Матері може замінити 8 березня – це все одно що казати, компот може замінити пиріг.

Що думають львів’яни про можливе скасування свята 8-го березня (ВІДЕО). 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #обласна_рада #засідання #рішення #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...