• Головна
  • Обвинувачення стосовно службової недбалості Юрія Гольця передали до суду
20:10, 16 лютого 2017 р.

Обвинувачення стосовно службової недбалості Юрія Гольця передали до суду

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього виконувача обов’язків керівника відповідного Департаменту Львівської міської ради, якому підзвітне та підконтрольне ЛКП «Збиранка», за фактом вчинення службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Зібраними під час досудового розслідування доказами встановлено, що вказаний посадовець Львівської міської ради неналежно поставився до виконання своїх обов’язків щодо здійснення контролю за підпорядкованим підприємством. Зокрема, не забезпечив визначення відповідної стратегії розвитку підприємства в частині вжиття заходів до інженерної стійкості «тіла» Грибовицького сміттєвого полігону, тобто перешарування, ущільнення полігону, зміцнення його укосів тощо, а також загалом проведення на цьому підприємстві перевірок.

Як відомо всі наведені порушення призвели до трагічних подій, а саме зсуву в травні 2016 року укосу Львівського міського полігону твердих побутових відходів, під завалами якого опинились та загинули троє працівників органів ДСНС України.

Обвинувальний акт  стосовно посадовця Департаменту Львівської міської ради, підозрюваного у неналежному контролі за діяльністю ЛКП «Збиранка» скеровано до суду.

Як раніше писав 032.ua, у листопаді минулого року у справі Грибовицького сміттєзвалища прокуратура Львівської області оголосила про підозру і уже екс- начальнику управління житлового господарства Львівської міськради Юрію Гольцю. Звинувачення стосувалися питання діяльності департаменту житлового господарства та інфраструктури в частині контролю дій ЛКП "Збиранка" щодо складування сміття та обвалу на полігоні в Грибовичах.

Згодом, Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід Юрію Гольцю і за цим рішенням його було відпущено під особисте зобов’язання. 

Втім, вже незабаром Юрія Гольця затримали співробітники СБУ та військової прокуратури на одержані хабара у розмірі  вісімдесят тисяч гривень. Згодом, Юрій Голець сплатив 2 млн грн. застави і вийшов із СІЗО

Нагадаємо, 29 травня, о 05:07 до рятувальників надійшло повідомлення, що у селі Великі Грибовичі виникла пожежа на сміттєзвалищі.  Впродовж 29 травня вогнеборці працювали над тим, аби ліквідувати масштабну пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі. Робота ускладнювалась тим, що поблизу сміттєзвалища не було вододжерел, тому рятувальникам довелось прокласти магістральну лінію довжиною майже 3 км. та організувати підвіз води водовозами.  Тоді загальна площа пожежі становила 2000 кв.м. 

У понеділок, 30 травня, на Грибовицькому сміттєзвалищі після гасіння пожежі стався зсув сміття. Внаслідок цього під завалами опинились троє працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області, тіла яких знайшли без ознак життя наступного дня. Серед тих, хто потрапив під завал сміття, ймовірно, є й еколог комунального підприємства "Збиранка". Чоловіка не знайшли досі.

Зазначимо, Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України зробив остаточний висновок, що на Грибовицькому сміттєзвалищі підпалу не було. Сталося самозагоряння через недотримання технологічних умов зберігання мас сміття та ведення цього господарства. 

Читайте також на нашому сайті:

Садовий не вірить: міський голова Львова наполягає на тому, що Грибовицьке сміттєзвалище минулого року загорілося через підпал (ВІДЕО).

Три компанії будуть змагатися за право будувати сміттєпереробний завод на Львівщині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...