• Головна
  • Садовий в Італії, у Львові знову переповненні смітники, а на Львівщині зростає вартість проїзду, - підсумки тижня
Підсумки тижня
23:38, 15 січня 2017 р.

Садовий в Італії, у Львові знову переповненні смітники, а на Львівщині зростає вартість проїзду, - підсумки тижня

Підсумки тижня

Згадуємо головні і найбільш обговорювані новини тижня, що минув. 

Зруйнований пам'ятник у Гуті Пеняцькій.

PM981image002

фото: https://lv.npu.gov.ua/

У вівторок вранці стало відомо, у селі Гута Пеняцька, яке розташоване у Бродівському районі Львівській області, вандали знищили пам'ятник, який було встановлено в пам'ять про вбитих поляків у часи Другої світової війни.

Попередньо встановлено, що пам’ятник пошкоджений внаслідок вибуху невстановленого безоболонкового вибухового пристрою - про це свідчать сліди кіптяви на стелах та уламках пам’ятника.

З місця події експерти-вибухотехніки вилучили речові докази, котрі підтверджують цю версію.

За фактом пошкодження пам’ятника польським жертвам у Гуті-Пеняцькій у поліції відкрили кримінальне провадження  за ч.3 ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Додамо, що злочин вандалів історики і представники влади назвали ні чим іншим, як провокацією, яку здійснили для погіршення українсько-польських відносин.

Підвищення вартості проїзду на Львівщині.

290515_proizd

фото: RAZOM.TV

На початку тижня перевізники повідомили, що уже з 15 січня вартість проїзду у Львівській області зросте. 

Зокрема, на маршрутах міжміського сполучення тариф зросте на 10-12%. Тобто мінімальна вартість проїзду становитиме 5 грн. Вартість одного пасажиро-кілометра 0,52-0,53 грн із врахуванням ПДВ (20%) та страхового збору (3%).

Перевізники кажуть, що введення нових тарифів на перевезення пов’язано з тим, що піднялись ціни на дизельне пальне, запасні частини, а також з тим, що відбулось підвищення мінімальної заробітної плати з січня поточного року.

Нагадаємо, що  постановою КМУ від 25 березня 2015р. № 240 "Про внесення змін у додаток до постанови КМУ від 25 грудня 1996 р. № 1548" внесено зміни в частині регулювання тарифів на приміські та міжміські маршрути, а саме виключено повноваження органів виконавчої влади (ОДА та РДА) до регулювання тарифів на пасажирські перевезення.

Садовий в Італії. 

ea0a729de6fef84eb069fdd8c2995a32

Відпочинок міського голови Львова з сім'єю в Італії можна назвати найбільш обговорюваною новиною тижня. 

Не встиг міський голова Львова піти у відпустку, як його відпочинок активно почали обговорювати у соціальних мережах.

У спільноті «Варта-1» одразу опублікували фотографії про те, як Садовий відпочиває на гірськолижному курорті в італійському містечку Кронплатц.

Садовий в Італії, у Львові знову переповненні смітники, а на Львівщині зростає вартість проїзду, - підсумки тижня, фото-1

Дізнавшись, що Садового фотографує "прихована камера" (а сфотографував Садового заробітчанин з України), міський голова вирішив прокоментувати свій відпочинок. 

"Полегшу життя людям, які граються в папарацці та фотографують мене з-за кутів на відпочинку. Зараз з сім'єю в Kronplatz (Італія). Готель Heinz (3*)",- написав Садовий на своїй сторінці у Facebook.

За словами Садового, вартість проживання в готелі на 7-х людей зі сніданками та вечерями коштує 410 євро на добу, а середньомісячний дохід родини за 2016, який буде задекларований, становить понад 200 тис. грн.

"Відпустку взяв на 4 дні. Як завжди, використовую відпустку і для ділових зустрічей. Про результати згодом", - зазначив Садовий.

Реформа медицини.

IMG_9667_1484149762

З початку року в Україні стартував перший етап медичної реформи, яка передбачає впровадження страхової медицини. Пересічні українці ще не відчули конкретних змін і мало про це знають, але на рівні МОЗ України, уряду та регіональних управлінь охорони здоров’я робота кипить. У середу, 11 січня, до Львова приїжджав міністр охорони здоров’я України Павло Ковтонюк і розповів про те, як відбуватиметься реформа. 

 Детальніше про медичну реформу читайте у нашому матеріалі: В Україні починають впроваджувати страхову медицину: все, що треба знати львів’янам про медичну реформу.

 У Львові знову не вивозять сміття.

badb0d44aaa82e582e05acdcf4a439be

Цього тижня кожен львів'янин помітив, що у Львові знову не вивозять сміття. 

Ось, як цю ситуацію прокоментував Сергій Сало, в.о. начальника управління житлового господарства ЛМР:

Стратегія поводження з ТПВ.

FSlNZL9i_uc

А тим часом у Львові анонсували створення стратегії поводження з ТПВ. Мало хто знає, але щорічно в місті продукують орієнтовно 240 тис. тонн сміття, тобто на кожного мешканця в середньому припадає близько 280 кг ТПВ на рік. Стратегія ж покликана допомогти Львову скоротити кількість відходів на 30% уже до 2022 року і охоплюватиме п'ять пріоритетних напрямків: попередження, повторне використання, сортування, перетворення в енергію та захоронення.

В основу стратегії поводження з твердими побутовими відходами Львова уже заклали концепцію Zero Waste (нуль відходів).

Детальніше про стратегію поводження з ТПВ читайте у нашому матеріалі:Операція «Врятувати Львів від сміття»: у місті почали створювати стратегію поводження з ТПВ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...