• Головна
  • Олег Синютка і Андрій Дещиця висловили свою думку про акт вандалізму у Гуті Пеняцькій
16:08, 10 січня 2017 р.

Олег Синютка і Андрій Дещиця висловили свою думку про акт вандалізму у Гуті Пеняцькій

Сьогодні, 10 січня, у Бродівське відділення поліції надійшла інформація про те, що в селі Гута - Пеняцька пошкоджено пам’ятний знак жертвам трагічних подій 1944 року. 

З цієї нагоди Олег Синютка  зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Вєславом Мазуром. Вони обоє засудили цей акт вандалізму.

Як зазначили у прес-службі Львівської ОДА, Олег Синютка назвав цей акт провокацією, яку здійснили для погіршення українсько-польських відносин особи, що підіграють російській агресії та висловив запевнення, що правоохоронні органи докладуть всіх зусиль, щоб розслідувати акт вандалізму та виявити зловмисників.


Своє невдоволення висловив також і Андрій Дещиця, Посол України в Польщі, на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Ми рішуче засуджуємо цей варварський акт вандалізму! На місці вже працює слідча група. Злочинці мають бути знайдені і покарані. Все вказує на те, що ті, хто скоїв акт вандалізму в Гуті-Пеняцькій, не мають нічого спільного з Україною! Метою цієї провокації є загострення польсько-українських відносин! Але ми не дозволимо бути спровокованими! Українці і поляки - мудрі народи, які цінують спільну дружбу і співробітництво, і добре знають, кому важливе виникнення такої провокації, як в Польщі, так і в Україні", - заявив Андрій Дещиця.

Відео з місця події можете побачити ТУТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...