• Головна
  • Майже половина безробітних – люди з села і молодь
18:10, 21 травня 2012 р.

Майже половина безробітних – люди з села і молодь

За інформацією Головного управління соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації станом на 1 травня 41,1% загальної чисельності безробітних, що перебувають на обліку (9,9 тис. осіб), проживають у сільській місцевості. Водночас 49,6% зареєстрованих безробітних (12 тис. осіб) – молодь.

Про це повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Як відзначив начальник головного управління соціального захисту населення Василь Мартиняк, на сьогодні 1221 підприємство області та професійно-технічні навчальні заклади Львівщини підписали двосторонні угоди про підготовку робітничих кадрів у сфері професійно-технічної освіти.
На сьогодні професійним навчанням охоплено 4,8 тис. осіб. На це використано 1021,4 тис. грн. з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Рівень охоплення профнавчанням безробітних складає 13,3%. Рівень працевлаштування після навчання становить 70,9%.

На дотаційні робочі місця працевлаштовано 491 особу, з них 288 соціально вразливих осіб і 28 інвалідів та 363 молоді особи. З коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття витрачено 9 млн 448 тис грн.

На перше робоче місце шляхом надання дотації роботодавцям за рахунок коштів державного бюджету працевлаштовано 24 особи, на що витрачено 17 тис. грн.

Шляхом виплати допомоги з безробіття одноразово для започаткування підприємницької діяльності працевлаштовано 162 особи, на що використано 1 млн 324 тис грн з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Серед видів діяльності, які обрали колишні безробітні є такі, які сприятимуть розвитку агробізнесу Львівщини, а саме вирощування зернових та технічних культур, овочівництво, декоративне садівництво та вирощування продукції розсадників, розведення свійських тварин.

У 2012 році передбачається працевлаштувати через надання дотацій працедавцям 1675 безробітних (з них 50% - соціально вразливі особи) з використанням 37,7 млн. грн. коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, 100 молодих осіб першим робочим місцем з наданням дотацій працедавцям на суму 845,2 тис. грн. за рахунок коштів держбюджету, охопити професійним навчанням, перенавчанням та підвищенням кваліфікації 11,5 тис. безробітних з використанням 4949,4 тис. грн. коштів Фонду.

Також до кінця року планується працевлаштувати 333 безробітних шляхом виплати допомоги з безробіття одноразово для організації підприємницької діяльності і витратити на це з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття 4,1 млн. грн. Перевагу в наданні такого виду матеріального забезпечення матимуть мешканці сільської місцевості, котрі займатимуться перспективними в конкретному регіоні видами діяльності, у тому числі орієнтованими на відродження села, зокрема, виробництвом сільськогосподарської продукції, вирощуванням птиці, риби, великої рогатої худоби, а також сферою зеленого туризму, побуту.

Упродовж 2012 року на виконання Програми зайнятості буде створено 43250 одиниць нових робочих місць, в тому числі 9,4 тис. робочих місць передбачено створити у малих містах та 7 тис. нових робочих місць - у сільській місцевості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...