• Головна
  • У Львові письменники зіграють у футбол
09:12, 16 травня 2012 р.

У Львові письменники зіграють у футбол

10-17 травня триває міжнародний письменницький футбольний турнір та літературні читання. Захід охоплює письменників з Берліну, Кракова та Львова. Турнір організовують Спілка письменників міжнаціональної злагоди Німеччини, повідомляє прес-служба міськради.

Найспортивніші письменники країн-учасниць гратимуть у футбол та проведуть спільні виступи за межами стадіонів з прозою та поезією.

Початок турніру відбувся 10 травня, в Берліні, де на мистецькому майданчику Бальхауз Ост виступили відомі автори, зокрема Альберт Остермайер, Моріц Рінке, Володимир Сергієнко, Ян Беттхер, Сергій Жадан, Збіґнєв Мастернак. Наживо лунали: поезія, проза, короткометражні фільми, тексти про футбол та ще багато чого. А вже наступного дня письменницькі збірні зустрілися на берлінському стадіоні «Юнґферхайде», де вони грали три матчі, за принципом «кожен з кожним».

Другий літературно-футбольний етап проходив в Кракові. У неділю, 13 травня, відбувся футбольний турнір на стадіоні ФК «Надвішлян». А ввечері 14 травня - літературний марафон в ГО Вілла Деціуш, протягом якого глядачі мали нагоду послухати тексти та поговорити про книжки і футбол з «Євро-письменниками».

Останній, завершальний етап Кубку письменники зіграють 16 травня на майданчику футбольної академії ФК «Карпати» (вул. Кн.Ольги,3), що у Львові. Матчі відбуватимуться з 11:30 год до 15:00 год. Після закінчення турніру — урочисте вручення Кубку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...