• Головна
  • Наступного року у Львові може зрости вартість проїзду в автобусах
14:37, 30 листопада 2016 р.

Наступного року у Львові може зрости вартість проїзду в автобусах

Львівські перевізники заговорили про можливе підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті уже наступного року.

Про це сьогодні, 30 листопада, йшлося на прес-конференції Асоціації перевізників Львівщини та профспілки автомобілістів, інформує кореспондент 032.ua.

Голова Львівської обласної організації роботодавців автомобільного транспорту  «Укравтотранс-Львів» Іван Велійка каже, що підняття вартості проїзду можна буде уникнути, якщо ж з міського бюджету буде передбачена компенсація за перевезення пільговиків у розмірі 90 млн гривень.  

"Якщо у бюджеті міста на компенсацію за перевезення пільговиків буде передбачено кошти у розмірі 90 млн грн, розгляд питання про підняття цін може бути призупинено. Сьогодні я можу впевнено сказати, що міський бюджет Львова дозволяє це зробити. Якщо сума буде така ж сама, як цього року, то без підняття тарифів не обійдеться", - зазначив Велійка. 

Додамо, що у 2016 році розмір компенсації з міського бюджету сягав 10 млн грн.

Наскільки може зрости вартість проїзду у Львові наразі точно невідомо. 

Що стосується Львівської області, то за словами директора ТзОВ «Самбірська АТП-14608» Івана Романяка, проїзд у маршрутках може подорожчати приблизно на  40%. 

За словами Івана Велійки зважаючи на збільшення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень, яке має відбутись в Україні уже наступного року, уже до завтрашнього дня усі перевізники мають подати свої розрахунки тарифів. 

До 10 грудня ці розрахунки мають опрацювати, щоб потім можна було проводити переговори із керівництвом міста та області.

Нагадаємо, востаннє ціни на проїзд у міському транспорті піднімали 15 травня минулого року. Тоді вартість проїзду зросла від 2 до 4 гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...