• Головна
  • Львівській політехніці ректор хоче започаткувати недільні школи
13:45, 19 березня 2012 р.

Львівській політехніці ректор хоче започаткувати недільні школи

Ректор НУ «Львівська політехніка» прагне налагодити результативну та тісну співпрацю з церквою. Юрій Бобало надіслав лист до Глави Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава. У листі ректора йдеться про створення недільних шкіл, котрими б спільно опікувалися Університет та Церква.

Про це повідомили в прес-службі Національного університету «Львівська політехніка».

У зверненні міститься також побажання, аби духовні отці брали активну участь у «круглих столах» та бесідах-дискусіях в освітньо-науковому та молодіжному середовищах. Висловлена пропозиція залучати їх до популяризації різноманітних спільних науково-просвітницьких ініціатив.

«Звертаюся до Вас, — пише професор Юрій Бобало, — як до особистості, чия наполеглива праця і зусилля у справі здійснення позитивних змін у суспільстві та оздоровлення його менталітету привертають увагу широкої громадськості. Своєю діяльністю Ви демонструєте здатність нестандартно мислити і бачити глибинні проблеми. Однією з таких, яка за нашими сподіваннями робить нас союзниками і однодумцями, є проблема впровадження верховенства науки, виховання високих моральних та інтелектуальних цінностей молодого покоління».

У листі-відповіді Глава УГКЦ Блаженніший Святослав схвалив і благословив ініціативи Львівської політехніки. Він також висловив переконання, що така співпраця відкриє можливість молодій людині ще глибше переосмислити своє значення для місцевої громади і для суспільства в цілому».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...