• Головна
  • Юнака, якого побив президент «Карпат», захищатиме екс-прокурор Львівщини та адвокат Луценка
11:50, 16 березня 2012 р.

Юнака, якого побив президент «Карпат», захищатиме екс-прокурор Львівщини та адвокат Луценка

Захисник Юрія Луценка та екс-прокурор Львівської області Олексій Баганець представлятиме у суді львів’янина, побитого львівським олігархом Петром Димінським (на фото). Про це повідомили в адвокатському об’єднанні «Баганець і партнери».

Після того, як міліція та прокуратура неодноразово відмовляли у порушенні кримінальної справи, за справу хлопця, якого, за його словами, начебто, побив львівський олігарх, власник футбольного клубу «Карпати» Петро Димінський, взявся Олексій Баганець.

«Коли до нас звернувся потерпілий внаслідок даного інциденту Андрій П. з проханням про надання правової допомоги, то він розповів, що правоохоронні органи Львівщини гальмують розслідування обставин цієї події, не провівши повної перевірки, відмовили у порушенні кримінальної справи. Ми взялися за цю справу, як ви розумієте, не через матеріальний чинник. Просто вважаємо, що правовими засобами зможемо захистити порушені права нашого клієнта і тим самим покажемо цим прикладом, що свавіллю «мажорів» на дорогах можна протистояти», - повідомила представник адвокатського об’єднання «Баганець і партнери» адвокат Олена Бондаренко.

«Цими днями нашому клієнту прийшов лист від ГУ МВС у Львівській області, в якому повідомляється, що йому знову в черговий раз відмовили у порушенні кримінальної справи за його заявою. Хочу наголосити, що це уже третя відмова правоохоронних органів», - заявила адвокат.

Проте, представники адвокатського об’єднання «Баганець і партнери» переконані, що їм вдасться добитись правди. Адже сам Олексій Баганець добре знає, як працювати в умовах тиску: будучи прокурором Донецької області, він відзначився тим, що порушив кримінальну справу за фактом фальсифікації рішення суду про погашення судимостей Віктора Януковича, яку згодом закрили, а також саме під його керівництвом прокуратура Донецької області займалась викриттям злочинної діяльності однієї із найбільш жорстоких організованих злочинних груп на Донеччині та розкопала кілька «могильників» із численними жертвами кримінальних розбірок.

«Ми маємо усі шанси добитись справедливості. Потрібно лише вести перевірку обставин побиття нашого клієнта максимально прозоро, постійно інформуючи через ЗМІ громадськість про її хід та результати, в тому числі і про можливі факти тиску на слідство і потерпілого. «Мажори» і їх покровителі бояться цього. Я переконана, що ця справа може стати показовою перемогою простої людини у боротьбі з свавіллям «мажорів» на українських дорогах», - підкреслила представник адвокатського об’єднання «Баганець і партнери».

Олена Бондаренко також повідомила, що зараз готуються матеріали для оскарження до суду рішення міліції про відмову в порушенні кримінальної справи. Вона не виключає і можливості оскарження до суду взагалі бездіяльності правоохоронних органів Львівщини в частині ухилення від прийняття законного рішення за цією подією.

Нагадаємо, 25 серпня 2011 року 21-річного Андрія П. , мешканця с. Брюховичі, що поблизу Львова, побили за те, що він обігнав на своїх "Жигулях" кортеж, начебто власника футбольного клубу «Карпати» Петра Димінського, який складався з "Мерседеса" і "Лексуса", і обдав машини пилом. За словами потерпілого, поки охорона тримала його за руки, його побив сам почесний президент футбольного клубу «Карпати» Петро Димінський. Постраждалий зняв побої і поскаржився до Шевченківського райвідділу міліції Львова.

Натомість, міліція Львівщини, не провівши належної перевірки, відмовила у порушенні кримінальної справи внаслідок заяви мешканця Брюхович. Водієві, постраждалому від рук львівського олігарха, довго відмовляли у порушенні кримінальної справи за фактом побиття. Правоохоронці стверджують, що, оскільки травми, що були нанесені Андрію П., були легкого ступеню, свої права потерпілий може відстоювати лише в суді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,38
EUR
42,75
42,90
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...