• Головна
  • У Львові найдорожчий шлюб у країні
12:11, 15 березня 2012 р.

У Львові найдорожчий шлюб у країні

Весна - це час, коли люди частіше, ніж будь коли, закохуються й освідчуються. А деякі навіть роблять спокусливі пропозиції - піти до ЗАГСу. Залежно від побажань клієнтів, реєстрація шлюбу в Україні може коштувати від 85 копійок до 2500 грн.

Про це свідчать дані моніторингу, проведеного  УКРІНФОРМом в обласних центрах України.

Попри усталену думку, що одруження - процедура недешева, виявляється, отримати "штамп у паспорті" в Україні можна лише за 85 копійок. Щоправда, інформацію щодо такої майже безкоштовної реєстрації працівники ЗАГСів бережуть від сторонніх вух як найсуворішу державну таємницю. Тільки у трьох обласних центрах - Запоріжжі, Луганську та Херсоні наречених готові розписати за вказану символічну ціну. При цьому слід пам'ятати, що така церемонія не передбачає ані маршу Мендельсона, ні жодних урочистостей: лише відмітку в паспортах та документ про реєстрацію шлюбу.

Порівняно недорого можна зареєструвати такий самий неурочистий шлюб в центральному ЗАГСі Чернівців - 20-30 та Полтави - 52 грн.

Точнісінько таку ж послугу, але вже за 150-180 грн нададуть бажаючим у Дніпропетровську, Донецьку, Миколаєві, Харкові, Сумах та Івано-Франківську.

Найдорожча ця процедура у Львові - 351 грн.

Проте, більшість наречених обирають урочисту церемонію. Ціни на неї теж суттєво різняться - залежно від регіону, набору послуг і часу проведення весільного обряду (будні чи вихідні дні, магнітофонна музика чи живий спів тощо).

Найбільш демократичні розцінки на одруження за святковим сценарієм пропонуються у ЗАГСах Черкас - 116, Тернополя - 150 (у будні) і Полтави - 190 грн.

Від 600 до 750 грн треба заплатити за шлюбні урочистості у Львові, Дніпропетровську і Запоріжжі. Найдорожче платять, щоб стати на весільний рушник у Луганську - аж 1693 грн 99 коп. Така фантастична сума з'явилася після того, як у Центральному палаці урочистих подій зробили ремонт.

Останнім часом модно реєструвати шлюб у незвичних місцях: у парках, музеях, органних залах, на вершинах гір і навіть в ополонках, які полюбляють "моржі". Вартість проведення обряду на виїзді коливається від 390 грн у Києві, до 2000-2500 грн у Запоріжжі і Чернівцях відповідно.

Проте, не всі міста користаються з можливості надати додаткову послугу нареченим і заробити гроші для бюджету. Наприклад, у Донецьку виїзну реєстрацію шлюбу за 103 грн проводять тільки для хворих і інвалідів. Тож, ця бізнесова ніша на Донбасі чекає свого заповнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...