• Головна
  • Генпрокуратуру просять перевірити, чи законно керівник Львівщини отримує зарплату
17:45, 13 березня 2012 р.

Генпрокуратуру просять перевірити, чи законно керівник Львівщини отримує зарплату

З ініціативи голови фракції ВО «Свобода» Ірини Сех Львівська обласна рада на сесії ухвалила звернення до Генерального прокурора України В. Пшонки щодо суміщення посад голови облдержадміністрації Михайла Костюка.

У зверненні йдеться:

«Відповідно до статті 94 Кодексу законів про працю України, виплата підприємством заробітної плати здійснюється лише його працівникам за виконання роботи на цьому підприємстві. Водночас в електронних та друкованих засобах масової інформації викладено відомості про отримання головою Львівської обласної державної адміністрації Костюком Михайлом Дмитровичем доходів у формі щомісячної заробітної плати в ТзОВ «Корпорація Колійні ремонтні технології» (вул. Богдана Хмельницького, 144, с. Зубра Пустомитівського району Львівської області).

Вказані відомості викликали значний суспільний резонанс, з огляду на статус Костюка М.Д. як державного службовця і посадової особи, одним із обов’язків якого є забезпечення законності на відповідній території.

В окремих публікаціях у ЗМІ зазначено, що нарахування доходів Костюку М.Д. здійснюється на підставі договорів про використання ТзОВ «Корпорація Колійні ремонтні технології» запатентованого Костюком М.Д. винаходу – кріплення для колій-анкера закладного.

Однак законодавство не передбачає, що фонд заробітної плати може бути джерелом нарахування платежів за використання об'єктів інтелектуальної власності.

Іншими словами, отримання щомісячної заробітної плати в господарському товаристві можливе лише за умови оформлення особи на роботу і здійснення трудової діяльності у цьому товаристві.
Разом з тим, згідно зі статтею 120 Конституції України керівники центральних та місцевих органів виконавчої влади не мають права суміщати свою службову діяльність з іншою роботою, крім викладацької, наукової та творчої у позаробочий час.

Виходячи з викладеного, Львівська обласна рада просить Вас забезпечити перевірку законності суміщення Костюком М.Д. службової діяльності на посаді голови Львівської обласної державної адміністрації та іншої оплачуваної діяльності в ТзОВ «Корпорація Колійні ремонтні технології» і вжити, за наявності підстав, належних заходів прокурорського реагування».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,82
39,88
EUR
42,79
42,84
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...